Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizmet hareketinin ‘Samsunlu hoca’sı Mehmet Ali Şengül, Hakk’a yürüdü

Hizmet hareketinin ‘Samsunlu hoca’sı Mehmet Ali Şengül, Hakk’a yürüdü


Mehmet Ali Şengül

TR724 HABER MERKEZİ

Almanya’da kaldırıldığı hastanede uzun süredir Koronavirüs tedavisi gören Mehmet Ali Şengül Hoca vefat etti. Yoğun bakım bölümünde uyutulan Şengül’e makine ile oksijen veriliyordu.

Hizmet Hareketi’nde ‘Samsunlu hoca’ olarak bilinen Mehmet Ali Şengül’ün cenazesinin teşyiine dair bilgiler henüz netleşmedi.

Verdiği son röportajında, “İnsanlığa hizmet etmekten başka bir derdimiz yok ki…” diyen Mehmet Ali Şengül hoca, Hizmet Hareketi mensuplarının darbe dönemlerinde hep hedef alındığını hatırlatmıştı. Bugün de benzer hatta daha ağır günlerin yaşandığına dikkat çeken Şengül hoca, 1980 darbesinden sonra tefsir ve hadis derslerini takip ettikleri için hapse atıldıklarını, hücrelerde tutulduklarını söylemişti. Emniyette yapılan işkencelerin askeriyeden daha ağır olduğunu, hayvana yapılmayacak zulümlerin o günlerde kendilerine ve arkadaşlarına yapıldığını kaydetmişti.

MEHMET ALİ ŞENGÜL KİMDİR?

1945 yılında Burdur’un Yeşilova ilçesi, Elden köyünde doğan Şengül, Denizli’de hıfzını tamamladı. Kestane Pazarı Kur’an Kursu’da eğitim gördü.

1968’de Hizmet Hareketi gönüllüleri arasına ilk katılanlardan oldu. Hayatı boyunca idareci, vaiz ve nâsih olarak hizmet etti.

Hizmet Hareket’inin önde gelen isimlerinden olan Mehmet Ali Şengül Hoca, zorunlu sebeplerle uzun yıllardır Almanya’da yaşıyordu.

Exit mobile version