Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hak arayanlara yumruk ve ters kelepçe; Salih Gergerlioğlu gözaltına alındı

Hak arayanlara yumruk ve ters kelepçe; Salih Gergerlioğlu gözaltına alındı


Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararına rağmen 1 Temmuz’dan bu yana tahliye edilmeyen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapılan adalet nöbetine polis saldırdı. Edinilen bilgilere göre Salih Gergerlioğlu ile birlikte dört kişi gözaltına alındı. Gazetecilerin ekipmanlarına el koyan emniyet mensuplarının saldırgan tavrı dikkat çekti. Polisler, gazetecileri telefonlarına el koymakla bile tehdit etti.

MELEK ÇETİNKAYA YUMRUKLANDI

Gözaltına alınanlar arasında Melek Çetinkaya’nın da bulunduğu öğrenildi. KHK’lı hakim Büşra Taşkıran’ın konuyla ilgili paylaşımında, “Görgü tanıkları Melek Çetinkaya’nin yumruklanarak ve ters kelepçe ile gözaltına alındığını söylüyor.” ifadeleri kullanıldı.

HDP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö.Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez! #GergerlioğluBırakılsın ” denildi.

KHK’lı hakim Büşra Taşkıran, yaşadıklarını sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı: “Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlunu gözaltına aldılar. Darp ettiler, üstünü başını yırttılar. Artı TV kameranı Nazım gözaltına alındı. Benim kolumu kırmaya çalıştı bir polis memuru.”

Exit mobile version