Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gökçek’in ‘dronlarla yangın çıkartıyorlar’ dediği görüntüler, film sahnesiymiş

Gökçek’in ‘dronlarla yangın çıkartıyorlar’ dediği görüntüler, film sahnesiymiş


Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘hava aracından alev püskürtüldüğüne’ ilişkin provokatif iddiada bulunan Melih Gökçek’i yalanladı ve görüntülerin bir filme ait olduğunu söyledi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından video paylaşmış ve “Alçaklar dronla yangın çıkartıyor. Videonun soluna bakın dronun ayağını göreceksiniz” demişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Gökçek’in provokatif iddiasının film sahnesinden kurgulandığını söyledi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), drone olduğu değerlendirilen hava aracından alev püskürtüldüğüne ilişkin görüntülerin Türkiye ile ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

 

FİLM SAHNESİYMİŞ

 

EGM’den yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve drone olduğu değerlendirilen bir hava aracından alev püskürtüldüğüne ilişkin görüntülerin Türkiye ile ilgisi yoktur” denildi

 

Açıklamada, “Ülke genelinde yaşanan orman yangınlarının sebebi gibi gösterilmeye çalışılan söz konusu görüntüler, yabancı menşeili bir filmden alınmış ve gerçekmiş algısı yaratılmaya çalışılarak servis edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

Gökçek, EGM’nin açıklamasının ardından paylaşımını kaldırdı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version