Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Faizsiz konut edindirme sistemi’ olarak bilinen 21 tasarruf finansman şirketi tasfiye edildi

'Faizsiz konut edindirme sistemi' olarak bilinen 21 tasarruf finansman şirketi tasfiye edildi


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla tasarruf finansman faaliyeti yürüten ancak intibak şartlarını sağlamayan 21 şirketin intibak taleplerinin reddine ve tasfiyelerine karar verdi.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan karar ile kamuoyunda faizsiz konut edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman şirketlerinin 21’inin faaliyetlerine son verildi.

 

TBMM’de Mart ayında kabul edilen yasa ile tasarruf finansman şirketlerinin kuruluş izni ve denetimi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) yetki verilmişti.

 

Düzenleme ile söz konusu şirketlerin faaliyet göstermesi için en az 100 milyon lira sermayeye sahip olması ve her bir şube için 1 milyon TL tutarında sermaye bulundurmaları gerekiyordu.

 

BDDK yapılan incelemeler doğrulusunda 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesine karar verdi. Tasfiye edilen şirketler şöyle:

 

 

Türkiye’de 1991’den bu yana uygulanan ‘tasarrufa dayalı faizsiz finans sistemi’, yasal bir altyapısının olmaması ve isteyen herkesin şirket kurarak katılımcılardan para toplayabilmesi nedeniyle önemli riskleri beraberinde getiriyordu.

Exit mobile version