Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın Türeci’yi yok sayan cinsiyetçiliğine tepki: Erkek kekeme toplum!

Erdoğan’ın Türeci’yi yok sayan cinsiyetçiliğine tepki: Erkek kekeme toplum!


Erdoğan’ın, BioNTech şirketinin kurucu ortağı Türeci’yi “Uğur Şahin’in eşi” olarak nitelendirmesi için, “Erdoğan ve bu zihniyet için kadının ismi yok” tepkisi geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yaparken, dünyada Covid-19’a karşı mRNA bazlı ilk aşıyı bulan BioNTech şirketinin kurucu ortağı, bilim insanı Dr. Özlem Türeci’nin adını anmadan, cinsiyetçi bir tavırla “Uğur Şahin ve eşi” ifadesini kullanması tepki topladı.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter mesajında Erdoğan’a tepkisini, “Emine Hanım’ın eşi konuştu” ifadesiyle gösterdi:

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer de, yine Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Erdoğan ve bu zihniyet için kadının ismi yok. Ancak birilerinin eşi olarak tanımlanabiliriz. Kadın Eylem Planı’nı siz önce kafanızda başlatın derim” dedi:

 

Erdoğan’ın ifadesine sanat dünyasından tepki veren isimlerden biri ise tiyatro yönetmeni ve oyuncu Laçin Ceylan oldu.

 

Ceylan, Erdoğan’ın sözlerini, “Erkek kekeme toplum! Yahu Uğur Bey’in eşi ne? Özlem Türeci demek bu kadar mı zor?” paylaşımı ile eleştirdi:

Exit mobile version