Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan açıkladı: Bayram tatili 9 gün olacak


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 saat 50 dakika süren kabine toplantısı sonrası açıklama yaparak bayram tatilinin 9 gün olacağını duyurdu.

16 Temmuz akşamı başlayacak olan bayram tatili 26 Temmuz’a kadar sürecek. Darbe girişiminin yıl dönümü olan ve perşembeye denk gelen 15 Temmuz da daha önce ilan edildiği gibi resmi tatil olacak ancak bayram tatili ile birleştirilmeyecek. Cuma günü yeniden iş başı yapılacak.

Bayramlarda köprülerden geçişin ücretsiz olacağını da belirten Erdoğan, ücretsiz geçişlerin cuma günü gece yarısından itibaren başlayacağını ifade etti.

“15 Temmuz’u ibretle anacağız”

15 Temmuz yıl dönümünün önemini anımsatan Erdoğan, “Milletin yazdığı destanın asırlar boyu hatırlanacağını” söyleyerek “hadiseyi bir kez daha ibretle anacaklarını” söyledi.

Kurban bayramını da geniş bir ekiple KKTC’de geçireceğini belirten Erdoğan burada 20 Temmuz törenlerine katılacağını ve ‘Kıbrıs’ın yanındayız’ mesajı verileceğini kaydetti.

Erdoğan bayrama ilişkin de şunları söyledi:

“Trafik düzeninden kurban kesme organizasyonlarına kadar her tedbir ilgili kurumlarca alınmaktadır. Halkımdan trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum, emniyet güçleri bayram boyunca denetimlerini kesintisiz devam ettirecek. 3 milyon 700 bin küçük baş ve 1 milyon 750 bin büyük baş kurban kesilmek için hazır edildi. Umarım ki bayramınız ağız tadıyla geçsin. Başta Suriye, Filistin ve Yemen olmak üzere tüm İslam coğrafyasının bayramının mübarek olmasını diliyorum”.

Kadıköy’deki Ermeni Kilisesi’nde yaşananlara da değinen Erdoğan şöyle konuştu:

“Kilise duvarı üzerine çıkarak sergilenen saygısızlığı şu mübarek günlerde birliğimize beraberliğimize karşı bir provokasyon olarak görüyorum. Tüm vatandaşlarımızın inanç hürriyetlerini korumak vazifemizdir. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir ahlaksızlığı ve edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir”.

Exit mobile version