Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doğu Akdeniz’de 45 kişiyi taşıyan tekne battı


Antalya’ya bağlı Kaş açıklarında, içerisinde 45 kişinin bulunduğu bir tekne battı, bölgede arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, dün akşam Kaş’ın 161 mil güneybatısında, Kerpe Adası’nın yaklaşık 60 mil güneyinde, içerisinde 45 kişinin bulunduğu bir teknenin batmak üzere olduğu bilgisi alındı.

Bölgeye intikal eden TCG Gelibolu ve TCG Gökova fırkateynleri, arama kurtarma çalışmaları başlattı. “Arama kurtarma sahası” ilan edilen bölgede denizcilere ilanlar yayımlandı, sahada bulunan ticari gemilere arama sektörleri tahsis edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağı ile olumsuz deniz ve hava şartlarına rağmen arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Bu yıl Akdeniz’de göçmen ölümleri geçen seneye göre 2 kat arttı

Uluslararası Göç Örgütü verilerine göre sene başından bu yana Akdeniz’de kaydedilen ölümler geçen senenin aynı dönemine göre iki kat arttı. 2020 yılında Akdeniz’de 415 göçmen hayatını kaybederken, bu sayı bu yıl bine yaklaştı.

Örgüt, verilerin, hükümet ve medya kaynaklarından elde edilen bilgilerle toplandığından tahminden öteye geçmediğinin altını çiziyor. Gerçek rakamların çok daha fazla olduğu biliniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version