Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Can kaybı 183’e yükseldi: Almanya’da kameralar önünde gülen başbakana ‘ciddiyetsizlik’ eleştirisi

Can kaybı 183’e yükseldi: Almanya’da kameralar önünde gülen başbakana ‘ciddiyetsizlik’ eleştirisi


Avrupa’da aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 184’e yükseldi. Selin en çok etkilediği Almanya’da ölenlerin sayısı 156’ya yükselirken Belçika’da can kayıpları 27’ye yükseldi.  

Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da Çarşamba gününden bu yana devam eden sağanak yağış ve sellerin bilançosu giderek ağırlaşıyor.

Almanya’da yüzlerce kişinin kayıp olduğu belirtilirken, can kaybının daha da artmasından korkuluyor. Koblenz polisinden yapılan açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının Rheinland-Pfalz eyaletinde 110’a çıktığı belirtildi.

Belçika’da da sel felaketi nedeniyle ölenlerin sayısı ise 27’ye çıktı. Cumartesi öğleden sonra 4 kişinin cesedine daha ulaşıldı. Belçika makamları, en az 103 kişinin de kayıp olduğunu belirtiyor. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, felaketin yol açtığı yaraların sarılması için Avrupa Dayanışma Fonu’na destek başvurusu yaptıklarını söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumartesi öğleden sonra Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki afet bölgesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı, Almanya halkını, felaketzedelerle dayanışmaya çağırdı. Steinmeier, afet bölgesinde tanık olduğu görüntüleri, “yürek parçalayıcı” olarak değerlendirdi.

Kuzey Ren-Vestfalya’da, arama kurtarma çalışmalarına yaklaşık 22 bin itfaiye, polis, acil servis ve teknik yardım teşkilatı personeli katılıyor. Kuzey Ren-Vestfalya Başbakanı ve Hıristiyan Birlik partilerinin federal başbakan adayı Armin Laschet, şiddetli sağanak yağış ve selleri, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirdi. Laschet, felaketin yaşandığı kasaba ve köyleri yeniden inşa etmek için, bürokratik engellere takılmadan gerekli kaynağı aktarma sözü verdi.

Laschet’e ‘ciddiyetsizlik’ eleştirisi

Armin Laschet’in, Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Erftstadt’ta düzenlediği basın toplantısı sırasında, arka planda bazı kişilerle şakalaşarak gülmesi, sosyal medyada tepkilere neden oldu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version