Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AYM Gergerlioğlu kararını tebliğ etti

AYM Gergerlioğlu kararını tebliğ etti


Anayasa Mahkemesi, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun cezasının infazının durdurulmasını içeren hak ihlali kararını Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Anayasa Mahkemesi, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na dair verdiği kararı tebliğ etti.

 

Vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Parti’li (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülme kararına karşı, “İfade özgürlüğünü hakkı ve dokunulmazlık hakkı kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesinin de seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkını ihlal ettiği” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu. Başvuru 9 Haziran’da AYM Genel Kurulu’na gönderilmişti.  

 

AYM, Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı. AYM, Gergerlioğlu’nun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiğine karar verdi.

 

Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak twitter üzerinden yaptığı açıklamada, AYM kararının tebliğ edildiğini duyurdu.  Alınak’ın paylaşımı şu şekilde:“AYM’nin kararı tebliğ edildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi ek karar ile infaz durdurma kararı verdi. Şimdilik geçmiş olsun sevgili hocam.”

Exit mobile version