Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Dışişleri Bakanlığı devreye girdi, öğretmenlerin savunmaları incelenecek

Almanya’da iki öğretmen, Türkiye’ye iade riskiyle karşı karşıya


Almanya Frankfurt Havalimanı’nda haftalardır bekletilen ve Bulgaristan’a deport kararı alınan iki öğretmenle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Oktay Yaman’ın aktarımına göre Almanya Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan vizesiyle Almanya’ya giriş yaparak, iltica talebinde bulunan Jülide Çetin ve Şeyma Demirel konusuna müdâhil olacak. Yaman, “Nihai deport kararı öncesi savunmaları dikkate alınacak. Almanya İçişleri Bakanlığı da konuyu takip etmekte. İki öğretmenin savunmaları kabul görürse Almanya’ya iltica edebilecekler.” ifadelerini kullandı.

BULGARİSTAN’IN SUÇ DOSYASI KABARIK

İki öğretmen, başka bir ülkeden Bulgaristan vizesiyle Almanya’ya giriş yapmış ve iltica talebinde bulunmuştu. Dublin Sözleşmesi’ne göre vizeniz bitip 6 ay geçmeden bir başka ülkeye iltica etmeniz durumunda dosyanıza bakılarak vize aldığınız ülkeye gönderiliyorsunuz. Ancak iki öğretmenin Bulgaristan’a gönderilmesi durumunda Türkiye’ye iade edilmeleri riski bulunuyor. Çünkü Bulgaristan’ın bu konuda sicili kabarık. Bulgaristan daha önce de bir çok kez Gülen Cemaat’i mensubu olduğu iddiasıyla bir çok öğretmen, gazeteci ve işadamını Türkiye’ye iade etmişti. Bu konuda AİHM tarafından tazminat cezasına bile çarptırıldı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version