Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’yi eleştiren BBP Kadın Kolları İl Başkanı’na ters kelepçeli gözaltı

AKP'yi eleştiren BBP Kadın Kolları İl Başkanı'na ters kelepçeli gözaltı


AKP iktidarını eleştiren BBP Kadın Kolları Ordu İl Başkanı Fatma Yümlü, terk kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Yümlü’nün resmi gözaltı gerekçesi olarak ‘maske takmaması’ gösterilirken, esas sebebin AKP’ye yönelik eleştirileri olduğu belirtildi. 


 


İşyerinden ters kelepçe takılarak gözaltına alınan Yümlü, “Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsemde hakkımı arayacağım” paylaşımında bulundu. 


 


Siyasete AKP’de başlayan Yümlü, polislerin, iş yerinde ‘maske takmaması ve temaslı olması’ gerekçesiyle hakkında işlem yapacaklarını söyleyerek kendisini gözaltına almak istediklerini belirtti. Uygulamanın hukuka aykırı olduğunu söylemesi karşısında ters kelepçe takılarak gözaltına alındığını kaydeden Yümlü, “Polisler, beni Emniyet’e götüreceklerini söyledi. Siz geçin ben gelirim dedim. Müşteri gönderip gidecektim. Ben içeriye geldim, arkadaşları aşağıdan çağırıyorum, beni kaçacak falan zannettiler herhalde, nereye kaçacaksam? Burada ne yaşandı, o anı hatırlamıyorum bile. Kelepçeyi taktılar ve ben katilmişim gibi herkesin gözünün önünde arabaya götürdüler, hatta arkaya bineceksin dedi. Bu ülkede katillere, tecavüzcülere kelepçe vurulmadı” tepkisini gösterdi.


 


Yümlü AKP’yi şu sözlerle eleştirmişti:


 


“Bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak isterim. Ama maalesef 15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar. Muhalefet niye vardır? İktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın.


 


Rızkı veren Allah’tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Hiç bir siyasi partinin başkanı da ecelim gelmeden beni öldüremez. AK Parti Genel Başkanı’ndan korktukları kadar Allah’tan korkmuyor bu insanlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AK Parti Genel Başkanı’nın dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti Genel Başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır. Bu kadar korku niye kardeşim?”


 


 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Exit mobile version