Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Şen, kamuda liyakatsizliği itiraf etti: Yazılı sınavda eleyemezdik, mülakat şartı getirdik!

AKP’li Şen, kamuda liyakatsizliği itiraf etti: Yazılı sınavda eleyemezdik, mülakat şartı getirdik!


AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, tarihe geçecek bir itirafta bulundu. Mustafa Şen, yazılı sınavda başarılı olan muhalifleri elemek için ‘mülakat’ şartı getirdiklerini anlattı. Liyakatsizlik konusunun tartışılabileceğini belirten Şen, “Mülakat şartı getirmesek, kriptoları nasıl eleyecektik?” dedi.

Haber Türk Televizyonunda katıldığı ‘Nedir, Ne değildir’ programında konuşan Mustafa Şen, sunucu Mehmet Akif Ersoy’un, “Girdiği bütün sınavlardan çok yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda elenen farklı siyasi görüşten gençlerimizin olduğunu düşünüyor musunuz? Liyakat sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“O gençleri tanımıyorum. O mülakatlar şunun için konuldu; Fetö, PKK, DEAŞ sızmaları olmasın diye o mülakatlar konuldu. Bir zaman sonra kaldırılacak. Milli Eğitim için o mülakatlar kaldırılabilir. Askeriyeye alınacak olan kişideki mülakatla, MEB’e alınacak kişinin mülakatı aynı olmamalı.”

Mehmet Akif Ersoy’un, “Fırsat eşitsizliğinden şikayet eden gençlerimiz var. Haklıdırlar, değildirler. Ama böyle bir serzenişleri var.” sözleri üzerine ise Mustafa Şen şöyle konuştu: “Bu temiz bir gençse tabi ki ona bu haksızlık olur. Tabi ki ehliyet, liyakat meselesi burada tartışılabilir. Ancak MEB için şu anda böyle bir mülakate ihtiyaç olmayabilir. Mülakatlar konulduğu zaman bir ihtiyaçtı. Çünkü ‘kripto’ları yazılı sınavda nasıl ayıklayacaksınız? Yazılı sınavda onları ayıklayamazsınız.”

Exit mobile version