Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Bülent Turan: Zamlar, döviz kaynaklı

Bülent Turan


AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, gündemde yer alan işsizlik rakamları ve fahiş zamlarla ilgili konuştu. İşsizlik oranının büyük olmasından rahatsız olduklarını dile getiren Turan, yaşanan zamların da dövizden ve pandemiden kaynaklı olduğunu iddia etti. Dövizin neden yükselip, TL’nin neden değer kaybettiği konusuna ise değinmedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Bülent Turan, şöyle konuştu:

“İşsizlik oranımız büyük, bundan rahatsızız. Ancak ivmenin aşağı olması, işsizliğin azalıyor olması en büyük beklentimiz. Dediğiniz zam başta olmak üzere tüm zamlarda isteriz ki bu dövizden kaynaklı aynı şekilde pandemiden kaynaklı sorunlar bir an önce azalır biter. Türkiye’de nasıl ki birkaç seneye kadar çok kıymetli ekonomide dönüşüm yaşamıştık bunu tekrar yakalarız ki çok ümitliyiz. Çok hızlı bir toparlanmaya gireceğiz. Pandemiden kaynaklı sorunları hızlı şekilde geride bırakacağız.”

TMSF YETKİLERİNİN BİR DÖNEM DAHA UZATILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

“Turizm kanunundan sonra bu hafta özellikle cuma, cumartesi, pazar planladığımız takvime göre torba yasamızı görüşmeye başlayacağız. Komisyonumuzda bugün görüşülmeye başlandı. Yine bu teklif içinde terör örgütlerinle mücadelede ihtiyaca binaen yargı süreçlerinin uzatılması gündemde. TMSF yetkilerinin bir dönem daha uzatılması öngörülüyor.”

Exit mobile version