Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş medyadan ‘Orhan İnandı’ operasyonu; suçu Kırgız gizli servisine attılar!

Yandaş medyadan ‘Orhan İnandı’ operasyonu; suçu Kırgız gizli servisine attılar!


Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Sapat Okulları Genel Müdürü Orhan İnandı’nın kaçırılması olayında Türkiye sessizliğini koruyor. İnandı’nın bulunması için eylemler ise sürüyor. Türk Büyükelçiliğinin önünde yüzlerce Kırgız nöbette. Orhan İnandı’nın tıpkı öğretmen Selahaddin Gülen gibi MİT tarafından kirli bir operasyonla kaçırıldığı kesin gibi. Muhtemelen Türk büyükelçiliğinde tutuluyor. Eşinin iddiasına göre Orhan İnandı’ya, Kırgız vatandaşlığından çıkması için baskı yapılıyor.

Bu arada Türkiye’de yandaş medya yeni bir operasyona imza attı. TGRT Haber’in sunucusu Ferhat Ünlü, Orhan İnandı’nın Kırgız gizli servisi tarafından kaçırıldığını iddia etti. Ana haber bülteninde olayı çarpıtarak aktaran Ünlü, “Türk büyükelçiliği önünde eylem yapıyorlar ama operasyonu yapan Türkiye değil, Kırgız gizli servisi.” ifadelerini kullandı.

Ferhat Ünlü’nün bugünkü köşesinde de “Kırgız polisi, İnandı’ya ait aracı incelemek ve gizemli (!) olayı çözmek üzere ‘deneyimli müfettişlerden oluşan bir soruşturma-operasyon grubu’ oluşturdu. Hâlbuki İnandı’nın aracını durduranlar, Kırgız Gizli Servisi Gosudarstvenniy Komitet Nasyonalnoy Bezopasnosti’ye (GKNB), yani Devlet Milli Güvenlik Komitesi’ne mensup kişilerdi. Yani ortada bir operasyon varsa da bu, Kırgız Servisi’nin yürüttüğü bir operasyondu.” yazdığı ortaya çıktı.

Ferhat Ünlü’nün ‘operasyonel’ yazısı, Orhan İnandı’nın MİT tarafından kaçırıldığı iddiasını daha da güçlendirdi. Ayrıca söz konusu haber ve yazıdan Orhan İnandı’nın hala Kırgıtistan’da tutulduğu anlaşılıyor. Ünlü, haber bülteninde, Kırgıtistan’ın bugüne kadar hiç bir Cemaat mensubunu iade etmediğini de üzerine basa basa söylüyor.

Exit mobile version