Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun: Sezgin Baran Korkmaz hakkında kırmızı bülten vardı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun: Sezgin Baran Korkmaz hakkında kırmızı bülten vardı


Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da gözaltına alınması sonrası yaşanan süreci BBC Türkçe’ye anlattı:

“Sezgin Baran Korkmaz’ın polis tarafından Viyana’ya 260 km uzaklıkta Gmünd kasabasına bağlı daha ufak bir kasabada gözaltına alındığını Cumartesi günü saat 14.45 civarında avukatının başkonsolosumuzu araması üzerine öğrendik. Avukatı müvekkilinden özel olarak kendisine rica ettiğini ve bizi bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Bu şekilde haberimiz olduktan sonra, gelişmeleri takip ettik. O günün, 19 Haziran’ın akşamı Viyana’ya getirildi polis tarafından. Hafta sonu olduğu için iki gün bekledikten sonra Pazartesi günü Viyana Eyalet Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıktı.”

 

“Mahkeme yine beklediğimiz gibi Avusturya yasalarının öngördüğü şekilde görevsizlik kararı verdi çünkü Avusturya’da yakalandığı yerin yetkili mahkemesine çıkması gerekiyordu. Yakalandığı bölge Weis’teki mahkemede 5 Temmuz’da duruşması oalcak. Ek bilgi olarak da Türkiye’nin bilme hakkı olduğu için de belirtiyorum, Sezgin Baran Korkmaz Türkiye’ye iade edilmek istediğini, Viyana’da çıktığı mahkemede dile getirmiş. Avukatı tarafından bu bize bildirildi. Avukatı bu talebini bize daha önce de dile getirmişti zaten.”

 

“Sezgin Baran Korkmaz’a yönelik bir kırmızı bülten vardı. Kendisi Avusturya’da polis tarafından gözaltına alındıktan hemen sonra biz aynı günün, 19 Haziran gecesi Avusturya makamlarına gerekli girişimi yaptık. İadesi için süreci başlattık. Onlar da bize 20 Haziran sabahı teyit ettiler. Bundan sonrası hakime ve mahkemenin kararına kalmış durumda.”

Exit mobile version