Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sanatçılardan ‘kademeli normalleşme’ kararlarına tepki: İhmal değil politik

Sanatçılardan 'kademeli normalleşme' kararlarına tepki: İhmal değil politik


Sanatçı ve müzisyenler bir kez daha AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘kademeli normalleşme’ kararları içerisinde yer alamadı. Sanatçılar, alınan kararlara tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine toplantısında ‘kademeli normalleşme’ kararları alındı. Karara göre; hafta içi ve cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı 22:00’a kadar devam edecek. Pazar günü yasak devam edecek. Yeme-içme yerleri ise 21:00’a kadar açık olacak. Turistler, bu kısıtlamalardan bu kez de muaf tutulacak.

‘RASYONEL DEĞİL İDEOLOJİK’

Açıklanan kararlarda sanatçılar için atılacak adımların yer almaması ise yine tepki çekti. Kararın ‘ideolojik’ olduğunu söyleyen Harun Tekin bu tavrın da ‘beyhude’ olduğunu belirtti.

Tekin, “Müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. Keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir” dedi.

‘İHMAL DEĞİL POLİTİK’

REDD grubu da müzisyenler için hiçbir adım atılmamasının ‘ihmal değil politik’ olduğunu söyledi. “Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz” diyen grup, şöyle yazdı:

“Sanatçı, müzisyen, sanat ve eğlence sektörü emekçileri ve dinleyiciler olarak konuşmaktan bir adım öteye geçmemiz gerekiyor.

Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz. Dert edip geceleri uyuyamaması gereken Kültür Bakanı için bir turist kadar değerimiz yok? Arkadaşlarımız yaşamlarına son veriyor, yazmak ölümleri engellemiyor sevgili arkadaşlar.

İhmal değil politiktir. Sanat, müzik, eğlence sektörü mevcut iktidar için ancak kendi amaçları için araçsallaştırabilecekleri ölçüde önemlidir. Dayanışma ile, tüm sanat ve eğlence emekçileri yanyana durmalı, sözle değil eylemlilikle bu durumu kader olmaktan öteye taşımalıyız.”

Exit mobile version