Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık Bakanlığı, İBB ile sözleşme yenilemedi: 48 hastanede kantinler kapalı

beltur


Sağlık Bakanlığı, hastane kantinlerini işleten İBB şirketi BELTUR ile olan sözleşmesini yenilemedi. Birgün Gazetesi’nin haberine göre farklı hastanelerde toplam 48 kantin kapalı. BELTUR’un kantin alanlarını boşaltmak zorunda kaldığı ifade ediliyor.

“Tahminimce kantinler üzerinden yine farklı hesaplar yapılıyor.” diyen CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kantin sözleşmelerinin yenilenmemesine tepki gösterdi. Yaşanan krizin temel sebebinin sözleşme yenilenmemesi olduğunu anlatan Karabat, “Hastane kantinleri 6 aydır kapalı. Bundan kim zarar görüyor? Öncelikle bir kamu idaresi olan belediyemiz zarara uğratılıyor, en önemlisi de bu kantinlerden yararlanan vatandaşlar ve sağlık çalışanları mağdur ediliyor. Bize gelen bilgiye göre bakanlık buraların boşaltılması için tebligat göndermiş. Normalde vatandaşa ucuz ve temiz hizmet götüren bu işletmeler kapatılıyor, hem de pandemi döneminde. Böylece vatandaşlar ve sağlık çalışanları işportacılara mahkûm ediliyor. Akılla izanla açıklanacak bir durum değil. Bu acizliktir.” diyor.

KANTİNDE 50 KURUŞ OLAN ÇAY, OTOMATTA 2,5 TL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak ise kantinlerin kapalı olması nedeniyle yurttaşların ve sağlıkçıların hastanelere yerleştirilen otomatlardan alışveriş yapmak zorunda kaldığını anlatıyor. Kavak, “Hastanelerde otomat makinaları var. Orada küçük şişelerdeki su 3 TL’den satılıyor. Çay 2,5 TL’ye, kahve 3,5 TL’ye ve soda 3 TL’ye satılıyor. BELTUR’un işlettiği kantinlerde sağlıkçılara çay 50 kuruştan, kahve ise 1 TL’den satılıyordu. Otomatlarda sağlıkçılara indirim yok, sıcak çorba ve tost gibi yiyeceklerin satılmasına da imkân yok. Ayrıca bu otomatlar özel bir şirkete ait ve bu şirketler kâr ediyorlar.” ifadelerini kullanıyor.

Exit mobile version