Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’lilerin yüzde 59’u, AKP’lilerin yüzde 45’i ‘pandemi destekleri’ni yetersiz buluyor

MHP’lilerin yüzde 59’u, AKP’lilerin yüzde 45’i ‘pandemi destekleri’ni yetersiz buluyor


Metropoll araştırma şirketinin son anketine göre, Türkiye’de seçmenin yüzde 69’u pandemi dönemindeki ekonomik destek paketlerini yeterli görmüyor. MHP seçmeninde bu oran yüzde 59 iken, AKP’lilerin de yüzde 45’i destekleri yetersiz bulduğunu söyledi.

Metropoll Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı Mayıs 2021” araştırmasının sonuçları halkın pandemi dönemindeki ekonomik destek paketlerini yetersiz gördüğünü ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 69.2’si hükümetin pandemi dönemindeki ekonomik destek paketlerini yeterli görmediğini belirtirken, yerli görenler yüzde 25’te kaldı.

 

DESTEKLERİ EN ÇOK YETERSİZ GÖREN HDP SEÇMENİ

 

Ekonomik destek paketlerinin yetersiz olduğunu belirtenlerin oranı en yüksek HDP seçmeninde ölçüldü. Ankete cevap veren HDP’lilerin 99.4’ü destekleri yetersiz gördüğünü kaydetti. CHP’lilerin yüzde 91.6’sı, İYİ Partililerin ise yüzde 91.5’i destek paketlerini yeterli görmediğini belirtti. Saadet Partili seçmenlerin yüzde 75’i de destekleri yetersiz buluyor.

 

AKP VE MHP’LİLER DE DESTEKLERİ YETERSİZ GÖRÜYOR

 

Anketin ilginç sonuçlarından biri de Cumhur İttifakı ortakları MHP ve AKP seçmeninin büyük bir kısmının da hükümeti pandemi döneminde vatandaşa yeterli desteği vermemekle eleştirmesi oldu. Ankete katılan MHP’lilerin yüzde 59.2’si, AKP’lilerin ise yüzde 45.1’i ekonomik destekleri yeterli görmediğini beyan etti.

Exit mobile version