Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kırgızistan ayakta: Kaçırılan Orhan İnandı için basın toplantısı düzenleniyor

Kırgızistan ayakta: Kaçırılan Orhan İnandı için basın toplantısı düzenleniyor



Kırgızistan’da kaçırılan Orhan İnandı’nın bulunmasına yönelik destek giderek büyüyor. Son olarak milletvekilleri konuyu Meclis’te gündeme getirerek İçişleri Bakanı’ndan bu konu ile ilgili açıklama yapmalarını istedi.

GÜVENLİK KAMERASI FİRMASI YETKİLİLERİ DE DİNLENECEK

Meclis genel kurulunda konuşan Kırgıszistan’ın önde milletvekillerinden Ulukbek Ormonov, Sayloobek Atazov, Nurbek Totonov, Orhan İnandı’nın kaçırılması ile ilgili İçişleri bakanı, ilgili ekibi ve şehir güvenlik kameralarını çalıştıran firmanın yetkililerinin genel kurula gelip açıklama yapmasını, toplumu net bilgilerle aydınlatmasını talep ettiler. Milletvekilleri daha sonra meclis binası dışında devam eden göstericilere genel kuruldaki konuşma ve taleplerini ilettiler.

AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPACAK

Bu arada Sapat Eğitim Kurumları Başkanı Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili ailesi, avukatları ve mezun temsilcisi Kırgızistan Bişkek saatiyle 13:00, Türkiye saatiyle 10:00 ve Frankfurt saatiyle 09:00’da basın toplantısı düzenleyecek. Bişkek Akipress Medya Basın Merkezi’nde gerçekleşecek toplantıya İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, Sapat Eğitim Kurumları Avukatı Zootbek Kudaybergenov, Sapat Eğitim Kurumları Avukatı Aysuluu Raatbekovna ve Sapat Eğitim Kurumları Mezunu Nursultan Maynazarov katılacak. Toplantı aşağıdaki linklerden, sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebilecek.

 

Orhan İnandı’nın bulunması talebiyle yapılacak basın toplantısının canlı yayın linki:

https://www.youtube.com/channel/UCnNpFcHpbOvBcPaqE7BvKIA

Toplantıya katılacaklar:

Reyhan İnandı – Orhan İnandı’nın Eşi

Zootbek Kudaybergenov – Sapat Eğitim Kurumları Avukatı

Aysuluu Raatbekovna – Sapat Eğitim Kurumları Avukatı

Nursultan Maynazarov – Sapat Eğitim Kurumları Mezunu

Toplantı Bişkek Akipress Medya Basın Merkezi’nde gerçekleşecek ve aşağıdaki linklerden, sosyal medya hesaplarından CANLI olarak takip edilebilecektir.

https://www.facebook.com/maralradio/

https://www.facebook.com/akipress

https://www.facebook.com/kaktus.kyrgyzstan

https://www.facebook.com/nextvchannel

https://twitter.com/Reyhaninandi

https://twitter.com/OrhanInandi?s=09

 

Exit mobile version