Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’li Kubilay: AKP, HDP’yi egale ederse yeniden bir iktidar kurabilme şansı olduğunu sanıyor

HDP'li Kubilay: AKP, HDP’yi egale ederse yeniden bir iktidar kurabilme şansı olduğunu sanıyor


Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında açılan davada üçüncü duruşmasının dördüncü oturumu başladı.

Dün savunması tamamlanmayan Günay Kubilay ilk sözü aldı. Günay Kubilay, “Dönemin Başbakanı ve İçişleri Bakanı buraya gelip o dönem söz ettikleri ‘kontrol edemediğimiz güçler var’ dedikleri güçler kimlerdir açıklamalıdır.” dedi.

 

Kubilay şunları söyledi:

 

“6 yıl sonra bu dava neden açıldı? Bu mahkeme neden kuruldu? Bu soruların cevapları sadece iktidarın siyasi saikleri ile verilebilir. AKP, HDP’yi egale ederse yeniden bir iktidar kurabilme şansı olduğunu sanıyor. Bu yüzden bu gibi hukuk dışı yollarla HDP’yi kapattırmaya çalışıyor.

 

Fakat muhalefet güçleri şunu bilmelidir: İktidar HDP’ye başlattığı bu saldırıda başarılı olursa, önüne diğer muhalifleri alacaktır. HDP’siz bir siyaset zemini iktidar ortakları için çok yaşamsaldır. Çünkü kurdukları çarkın, saltanatın bozulmasını istemiyorlar. HDP’yi hedefe koymalarının nedeni bu çarkı dağıtabilecek en etkili muhalefet gücü olmasıdır.”

Exit mobile version