Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP binasına silahlı saldırıya tepkiler: “İktidar hedef gösterdi, tetikçiler görevlerini yerine getirdi”

HDP binasına silahlı saldırıya tepkiler: "İktidar hedef gösterdi, tetikçiler görevlerini yerine getirdi"


Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir’deki binası silahlı bir kişi tarafından basılarak ateşe verildi. Saldırıda parti görevlisi Deniz Poyraz’ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırının ardından sosyal medyada aralarında siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi HDP ile dayanışma mesajı yayınlayıp saldırıyı kınadı.

 

İHD Genel Merkezi, saldırıyı kınayarak, HDP ve Poyraz’ın ailesine başsağlığı diledi. İHD Etkili soruşturma ile saldırının tüm boyutları ile aydınlatılmasını isteyerek “HDP’ye yönelik nefret söyleminin son bulmasını, HDP binalarının sahici olarak korunmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, saldırıyı kınayarak, “HDP İzmir il binasına yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucu yaşamını yitiren parti görevlisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” paylaşımını yaptı.

 

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da, “HDP İzmir il binasına yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayın müsebbibi nefret ve şiddet dilini siyasetin parçası haline getiren saldırgan ve sorumsuz siyasilerdir. Herkesi aklı selime davet ediyorum” açıklamasını yaptı. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.

 

EMEP: Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur

 

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz dayanışmayı büyütelim çağrısı yaparak “HDP İzmlr İl Örgütüne yapılan silahlı saldırı alçakça bir provokasyondur. Katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı HDP üzerinden muhalefeti sindirme kampanyasından bağımsız değildir. Siyasal iktidar ve egemen medya sorumludur” paylaşımında bulundu.

 

TİP: İktidar hedef göstermiş, tetikçiler görevlerini yerine getirdi

 

Türkiye İşçi Partisi de saldırıyı kınayarak yaptıkları yazılı açıklamada “HDP’ye kapatma davası açtıran, birkaç hafta önce kürsüden tüm muhalefete “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen iktidar ve ortakları, hakaretler ve tehditler savuran İçişleri Bakanı bu olayın azmettiricileridir. Mafya-medya-iktidar ağında ortaya saçılan pisliklerin gerçekliği bugünkü saldırıyla bir kez daha açığa çıkmıştır. İktidar hedef göstermiş, tetikçiler görevlerini yerine getirmiştir” dedi.

 

 

İHD Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, HDP Genel Merkezi’nden yapılan “İktidar hedef gösterdi, İzmir İl Örgütü çalışanı yoldaşımız Deniz Poyraz silahlı saldırgan tarafından katledildi” açıklamasıyla birlikte  “Tüm hazırlık buydu.. Halkların düşmanları” dedi.

 

Eski CHP Milletvekili Melda Onur, Süleyman Soylu’ya seslenerek “Hala içişleri bakanı mısınız?  başkası mı bakıyor. İzmir’de HDP binasına silahla saldırıldı, bir kadın öldürüldü, bina ateşe verildi” diye yazdı

 

 

Saldırının adından sosyal medyada yer alan bazı dayanışma mesajları şöyle;

 

Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas: Bu saldırı HDP’ye değil tüm siyasetedir. Siyasi alanı bataklığa çevirmek, hiçbir şey konuşulmasın, yoksulluğun, yolsuzlukların üzerini kanla örtmek, topluma endişe, korku salmak için yapılmış bir saldırıdır ve hedefi İYİP dahil tüm muhalefet partileri ve toplumsal muhalefettir.

 

Alper Taş: Bu saldırı demokrasiyi, eşit yurttaşlık temelinde bir arada yaşamı savunanlara yönelik bir saldırıdır. Çok geçmiş olsun.

 

Sanatçı Ferhat Tunç: Altı milyon insanın iradesini yok sayarak partilerini kapatmaya çalışanlar, bu ırkçı, faşist saldırılara zemin hazırladı. HDP izmir il binasına yönelik bu korkunç saldırıyı şiddetle kınıyorum. İzmir HDP çalışanlarına büyük geçmiş olsun.

 

Demokratik Bölgeler Partisi: HDP İzmir il binasında katliam girişimi ve saldırısı sonucunda bir parti çalışanı, katledildi. Bileşeni olduğumuz HDP’yi halkımız tarafından sahiplenmeye ve hesap sormaya çağırıyoruz.

 

Gazete Duvar yazarı Mühdan Sağlam: HDP İzmir binasına biri girip Deniz Poyraz isimli çalışanı rehin alıyor ve öldürüyor. Binayı ateşe vermeye çalışıyor. Yeni Şafak “gazetesi” bunu çatışma olarak veriyor. Azcık utanın ya. Çatışma değil, silahlı saldırı, bir insan öldü

 

Sanatçı Orhan Aydın; İzmir HDP binasına saldırıp parti çalışanı DenizPoyraz ‘ı katleden, binayı ateşe verip çevreye ateşler eden faşistin siyasal adresi de kışkırtıcısı da bellidir. Çeteleşen siyaset, döktüğü kanda boğulur.

 

“Ağzından salyalar saçarak her fırsatta ülkenin 3. büyük partisini hedefe koyanlar en az bu faşist katil kadar katilidir!”

 

CHP milletvekili Sera Kadıgil: Kanla ve nefretle beslenen mafya düzeni seri cinayetlerine bir yenisini ekledi! Ağzından salyalar saçarak her fırsatta ülkenin 3. büyük partisini hedefe koyanlar en az bu faşist katil kadar katilidir! HDP İzmir çalışanı Deniz Poyraz’a rahmet tüm yakınlarına sabır diliyorum.

 

“Siyaset dilini düşmanlık üzerine kuranlar bu saldırının da azmettiricisidir”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: HDP İzmir il binasına yapılan saldırı nedeniyle yaşamını yitiren Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet diliyor, HDP’ye ve parti çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyaset dilini düşmanlık üzerine kuranlar bu saldırının da azmettiricisidir.

 

Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu: HDP İzmir İl binasında işlenen cinayetin faili yakalanınca olay kapanmış olmuyor. Bu ve benzeri cinayetleri azmettirenler

 

Gazeteci Fehim Taştekin: İktidar ortakları sürekli kışkırtıyor, terörize ediyor, kürsülerden yargısız infaz yapıyor, lince davetiye çıkartıyor. Olanların sorumlusu, azmettiricisi bu iktidardır. Sıkıştıkları an karanlıktan ve şiddetten medet umuyorlar. Kınıyorum, lanetliyorum

 

“İktidarın yeni kontrgerilla aygıtının bir eylemi”

 

Gazeteci Bahadır Özgür: Suriye’ye giden silahlar, SADAT, eğitilen terör grupları vb. faaliyetlerin sonucunu Suruç, 10 Ekim katliamlarında görmüştük. Şimdi de HDP baskını, Deniz Poyraz’ın katli… Kana susamış bir faşistin saldırısı değil, iktidarın yeni kontrgerilla aygıtının bir eylemi.

 

HDP Milletvekili Tayip Temel; İzmir’deki katliamı yapan bu alçak Halep’te bu fotoğrafı çekmiş. Bu çetelerin kimler tarafından eğitildiği ve nasıl görevlendirildiklerini biliyoruz.

 

Exit mobile version