Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a tokatlı saldırı: 2 kişi gözaltında


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Drome bölgesini ziyaretinde bir kişi tarafından tokatlandı. Olayla ilgili olarak iki kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Drome bölgesi ziyareti sırasında kalabalığa yönelerek kendisini bariyer arkasında bekleyen biriyle tokalaşmak için elini uzattı. Ancak Macron’un elini tutan ismi açıklanmayan kişi diğer eliyle Macron’un yüzüne tokat savurdu.

Macron’un korumaları araya girerek olayın büyümesini engelledi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından AFP’ye konuşan Cumhurbaşkanlığı kaynakları tokat girişimini gösteren videonun gerçek olduğunu doğruladı.

Görüntülerde, tokat atarken ne söylediği tam anlaşılamayan kişinin, cümlesini “Kahrolsun Macronculuk” şeklinde bitirdiği işitiliyor.

Olay sonrası Cumhurbaşkanı Macron programında bir değişiklik yapmayarak ziyaretine devam etti. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Macron’un “Fransa turu” olarak adlandırdığı ve ikincisini Drome’a yaptığı ziyaretler, muhalefet tarafından seçim turu olarak nitelendiriliyor.

Exit mobile version