Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Tanrıkulu: Siyasetçilerin öncülüğünde başlayan kampanyalarla hedef gösterildim

CHP'li Tanrıkulu: Siyasetçilerin öncülüğünde başlayan kampanyalarla hedef gösterildim


CHP’li Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de çocukların yaşam hakkıyla ilgili geçen hafta pazartesi günü yaptığı açıklama nedeniyle, trol hesaplar üzerinden hedef gösterildiğini söyledi.

Tanrıkulu, açıklamasında 2014-2020 yılları arasında 123 çocuğun yaşamını yitirdiğini söylemişti.

 

Tanrıkulu, o açıklamasında; 2017 yılında Şırnak Silopi İlçesinde zırhlı polis panzerinin çarpıp evlerine girdiği ve uyurken ölen 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan’a, Diyarbakır’da 28 Mart 2006’da yaşanan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Enes Ata’ya, 8 Eylül 2009 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesinde Şenlik Köyünde koyun otlatmak için evinden 200 metre uzaklaştığı sırada karakoldan atılan roketle öldürülen 12 yaşındaki Ceylan Önkol’a, Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’a ve zırhlı araçların çarparak ölümlerine neden olduğu 17 çocuğa değinmişti.

 

Bugün yaptığı açıklamada ise Tanrıkulu şunları söyledi:

 

”Sezgin Tanrıkulu işte Türkiye çocukları öldürüyor diye bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya siyasetçilerin öncülüğünde başlatıldı maalesef. Sonra işte hedef gösterildik falan filan… Bunlardan korksaydık eğer ya da çekinseydik bugün burada olmazdık. Söylemeye de devam edeceğiz. Bakın ben esas itibariyle çocukların öldürüldüğünü ifade ettim Türkiye’de. Evet bizim tespit ettiğimiz kadarıyla 2014 yılından 2020 yılına kadar 123 çocuk yaşamını yitirmiş,123 çocuk.’

 

”Toptan bir biçimde bütün bu çocuklara terörist deniyor ve biz çocuklar arasında da bir ayrım yapmadık. Ben geçen haftaki konuşmamda hem Eren Bülbül’e hem de Yasin Börü’ye dikkat çektim ve çocuklar ölmesin dedim. Ama toptan bir biçimde çocuklar teröristtir dendi ve trol hesaplar harekete geçtiler.”

 

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – HATİCE KAMER

Exit mobile version