Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’la görüşmesinde ‘soykırım gündeme geldi mi’ sorusuna Erdoğan’ın cevabı: Hamdolsun gelmedi

Biden’la görüşmesinde ‘soykırım gündeme geldi mi’ sorusuna Erdoğan’ın cevabı: Hamdolsun gelmedi


ABD Başkanı Joe Biden ile NATO zirvesi sonrasında görüşen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının, “Biden ile yapılan görüşmede 1915 olaylarının sözde “soykırım” olarak tanınması gündeme geldi mi?” sorusuna, ‘Hamdolsun gelmedi’ diyerek cevapladı.

Tayyip Erdoğan, dün Brüksel’e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında ABD’nin 24 Nisan kararından rahatsızlığını dile getirmiş, bu konuyu Biden ile görüşmede dile getirmemeyi doğru bulmadığını söylemişti.

Erdoğan, Biden ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında hem NATO zirvesinde ele alınan konuları hem de ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeye dair değerlendirmelerde bulundu.

‘Hamdolsun gelmedi’

Biden ile yapılan görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini ve Türkiye-ABD ilişkilerinin daha fazla güçlenmesi için önemli kararlar alındığını söyleyen Erdoğan, sözlerinin sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan, bir muhabirin, “Biden ile yapılan görüşmede 1915 olaylarının sözde “soykırım” olarak tanınması gündeme geldi mi?” sorusuna ise, “Hamdolsun gelmedi” cevabını verdi.

Exit mobile version