Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aziz Yıldırım, Ali Koç’a yüklendi: Paran yoksa başkanlığı bırak, parası olan gelir

Aziz Yıldırım, Ali Koç’a yüklendi: Paran yoksa başkanlığı bırak, parası olan gelir


Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. Ali Koç’a sert ifadelerle yüklenen Yıldırım, “Seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim. Darmstadt’tan Serdar’ı alıyorsan bırak başkanlığı, kim istiyorsa o yapsın. ‘Para yok’ diyorsan bırak kardeşim. Parası olan gelir. Parası olmayan da gelir yapar. Para para diyorsun sende para çok. Paran olmasa kimse seni seçmez.” dedi.

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi basın toplantısı düzenledi. Yıldırım’ın hedefinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç vardı. Koç’un sözünde durmadığını, vaat ettiği futbolcuları getiremediğini, sportif başarı kazanamadığını anlattı. Bugüne kadar kulübe zarar vermemek sustuğunu anlatan Yıldırım, artık konuşacağını üzerine basa basa vurguladı.

Koç’a çağrıda bulunan Yıldırım, “Ali Koç yarın çıkıp de ki ‘Basketbol takımını A.Ş.’ye çeviriyorum.’ Bunu yaparsan ben o takımı almaya talibim ve takımın başına Obradovic’i getiriyorum. Bizde para çok.” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

ADAY OLMAYACAĞIM

“Ben aday olmayacağım. 3 yıl boyunca konuşmama kararı almıştık. Bazen bizi tahrik etmeye çalıştılar. Biz bu tuzağa düşmedik. Fenerbahçe yönetimine bahane olmaması için konuşmadık. Verdiğimiz söz dün bitti. Artık ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

“Ali Koç, 3 senede çok sıkıntılar çektim diyor. Hapis mi yattın? Pandemide evden çıkmadın, herhalde o. Başka yok. Ali Koç’un bir sıkıntısı var. Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından rahatsız oluyor. Biz seçilseydik, Fenerbahçe’nin şartları neyse bizler de onu yaşayacaktık. Biz kaçmadık ki. Yine kaçmayız. “Herkes bana saldırıyor” diyor.”

“Volkan Ballı… ‘Fenerbahçe şike yaptı’ diyen bir adam. Ben ona alkolik demişim, o da bunu söylemiş. Ya sen bana zarar ver, neden Fenerbahçe’ye zarar veriyorsun? Bak Ali Koç, bu Volkan Ballı’yı göndermezsen, onu da seninle beraber göndereceğim.”

BENİ YENİDEN SOYUNDURMAYIN!

“Her gecenin bir sabahı var. Ayıp denen bir şey var: Sustukça üzerimize geliyorsunuz. Ben Fenerbahçe’nin kendisiyim. 30 yılımı bu kulübe verdim. Beni yeniden soyundurmayın. Korkuyorsunuz. Korku dağları sardı. Boykot yapacaklar diyorsunuz. Biz Fenerbahçe’yiz, boykot yapmayız. Bizim bir suistimalin varsa bizi mahkemeye verin.”

PARALAR NEREDE?

“Ben sizi mahkemeye vereceğim, verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz lazım. Biz seçim günü 150 milyon avro verelim dedik, sen futbolu biz diğerlerini yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin. Koç Ailesi’nin çocuğu. 151 milyon avro olur. Onu da bağış gibi kabul ettin. 292 trilyon da borç verdin, 30 milyon dolar. Ben 1998/99’da 30 milyon dolar nakit para verdim ve sildim. Kimse bilmez. 52 tane oyuncu aldın. Bu oyuncuları para yoksa nasıl aldın?”

İKİ YILDA KULÜBE 500 MİLYON DOLAR PARA GİRDİ

“Geldiğimiz nokta ne? Onların kendi rakamlarıyla 2 trilyon 600 trilyon borç gösteriyorlar. Kendilerinin kitapçığında yüzde 67 borç atmış gösteriyorlar. Kendi verdikleri hariç. İki yılda bu kulübe 500 milyon dolar para girdi. Bu para ne oldu? 50 milyon avro bu arkadaşların çalışmalarıyla alınmış olan oyuncuların satışından alınan bonservis parası. Hepsi burada. 3 tane de basketbolcunun Amerika’ya gidişinden alınan para var. 25 milyon avro sermaye artırımı yaptılar.”

SENİ AFFETMEYECEĞİM

“Ali Koç bana yalancı diyor. Ben hayatımda yalan söylemedim. Yalan söyleseydim gidip hapis yatmazdım. Ben zon hastası olmuşum. Pantolonun kayışını çekemiyordum. Ali Koç, seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim. Bak Ali Koç, sen Koç’luğunu bil. Sana gidip Darmstad’dan Serdar Dursun’u almak yakışmaz. Serdar’ı transfer edeceğine git Real Madrid’den Ramos’u, Benzema’yı al. Para yok diyorsan, bırak kardeşim. Parası olan gelir. Paran olmasa kimse seni seçmez.”

Exit mobile version