Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akın İpek, çete için ‘ipucunu’ verdi: Angel’s Peninsula

Akın İpek, çete için ‘ipucunu’ verdi: Angel’s Peninsula


HABER İNCELEME | İLKER DOĞAN 

Türkiye’nin en güzel otellerinden biriydi Akın İpek’in sahibi olduğu Angel’s Peninsula. Avusturya’da ‘kara para aklamak’ suçlamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’a ait Paramount Otel’in de tıpkı Angel’s gibi gasp edildiği iddialarıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Koza Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Akın İpek, 15 Temmuz sonrası rejimin gasp ettiği otelle ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. İpek, “Paramount oteline çökülmesi çok tartışıldı. İlk sahibinin cinayete kurban gitmiş olma iddiası ise dehşet verici… Peki; sahte belge ile kayyım atanan ve TMSF’ye aktarılan Koza İpek grubuna ait Angel’s Otel’de ne oldu? Angel’s oteli, para ve mal için cinayet işleyen, cani ve yüzsüz çeteyi ortaya çıkaracak; ip ucudur.” ifadelerini kullandı.

Akın İpek, 2015 yılı ekim ayında medya grubuna yönelik baskının ardından yaptığı açıklamada söz konusu otelin AKP’liler tarafından kendisinden rüşvet olarak istendiğini açıklamıştı. İpek’in yaptığı açıklama bugüne kadar hiçbir muhatabı tarafından yalanlanamadı. 7 yıldızlı otelde misafir olarak ağırlanan AKP’liler, İpek’in işlerini ‘kolaylaştırma’ karşılığında oteli istemişti. İpek teklifi reddetti, doğru bildiklerini söyledi. Ardından ‘gasp’ başladı ve İpek’in bütün mal varlığı gasp edildi.

Kara para aklamak suçlamasıyla Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın ünlü isimleri ağırladığı ‘Paramount Hotel’ Türkiye’nin gündemi. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına göre 2012’de Atilla Uras tarafından 110 dönümlük araziye inşa edilen otel, 2017’de turizmci Turan Avcı tarafından satın alındı. Ardından birkaç kez el değiştiren otelin son sahibi 2020 yılında Sezgin Baran Korkmaz oldu. Peker, Paramount Hotel’e ‘çöküldüğünü’ söylemişti. Otelin ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Özbek asıllı Botır Rakhimov’un otele ‘çöktüğünü’, aldıkları çekin karşılıksız çıktığını ve babasının öldüğü gün askeri kışlalar inşa eden Cihan Ekşioğlu’nun otele devletin tankıyla girdiğini ileri sürmüştü.

İLK GASP EDİLEN GRUP: KOZA İPEK

Paramount’a ‘çökülmesi’ akıllara gasp edilen Koza İpek Grubu’na ait Angel’s Peninsula Otel’i getirdi. İpek Medya Grubu’na TOMA’larla baskın yapıldığında takvim yaprakları 28 Ekim 2015’i gösteriyordu. Televizyon ve gazetenin bulunduğu bina yüzlerce polis tarafından ‘terör yuvası’ gibi sarıldı. Holdinge bağlık medya kuruluşlarına ‘kayyım’ atanmıştı. Kayyım kararının ardından Kanaltürk binasına polis baskını düzenlendi. Polis, Bugün TV reji odasına girerek kanalın canlı yayınını kesmeye çalıştı. Kanaltürk, Bugün TV, Bugün gazetesi, Millet gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’nun faaliyetlerine 1 Mart 2016’da ise ‘zarar durumu’ gerekçesiyle son verildi. Rejim, muhalif bir yayın grubunu susturmayı başarmıştı.

 OTELİMDE MİSAFİR ETTİKLERİM, MALIMA GÖZ DİKMİŞ!

28 Ekim’deki baskından iki gün sonra Koza İpek Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, bir Periscope canlı yayınına katıldı. Çok önemli açıklamalarda bulunmuştu İpek. Sahibi olduğu 7 yıldızlı Angel’s Peninsula otelini iktidar temsilcilerine ‘teslim’ etmediği için yaşıyordu bütün bunları. ‘Yemin ederek söylüyorum’ dedikten sonra şu ifadeleri kullanmıştı: “Benim otelimde misafir ettiğim insanlar vardı. Çok beğenmişler oteli. Bana sonra haber gönderdiler, ‘Bize oteli teslim etsin, işlerini biz kolaylaştıralım. Sadece medyayı istemediler. Oteli de istediler. İnanılmaz bir aç gözlülük. Bunu yemin ederek söylüyorum.”

ÖNCE GASP SONRA SATIŞ; DEĞERİ 230 MİLYON EURO

Söz konusu açıklama bir rezaletin ifşaasıydı. Buna göre AKP’li önemli isimler, değeri 300 milyon dolardan fazla olan otele çökmek istiyordu. Akın İpek’in söz konusu açıklamaları hiçbir zaman yalanlanmadı. Otel, gasp edildikten yaklaşık 2 yıl sonra 230 milyon Euro’ya internetten satışa çıkarıldı.

ALTIN YOKMUŞ!

Söz konusu otelle ilgili akla hayale gelmeyecek iddialar yandaş medyada yazıldı, çizildi. Bunlardan biri de otelin bahçesinde 90 ton altın gömülü olduğuydu. 9 Aralık 2015 yılında otele genel müdür olarak atanan Adem Erdagöz’ün iş akti kayyım tarafından feshedilince 28 Kasım 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı. Otelin bahçesinde ‘altın’ olduğu yazıyordu mektupta.

Otelin bahçesinde kazı yapıldı. 6 ay boyunca otel ve çevresi iş makineleriyle kazıldı… Akın İpek defalarca, “Böyle bir şey yok. Yalan bu.” dese de inandıramadı. 6 ayın sonunda otel bahçesi ya da çevresinde ‘altın’ gömülü olmadığı açıklandı. TMSF, ‘altın gömülü’ iddiasını ortaya atan otelin eski genel müdürü Adem Erdagöz hakkında ‘zimmetine para geçirmek’ suçundan suç duyurusunda bulundu.

YAĞMA USULÜ SATIŞ

Kayyımlar tarafından adı ‘Angel’s Marmaris’ olarak değiştirilen otel 2018 yılının başında gizli saklı satıldı. Akın İpek, 18 Haziran 2018’deki paylaşımında, “TMSF ve İpek grubuna atanan kayyımlar, iki yıl uğraştığım dünyanın en güzel oteli seçilen Angel’sı gizlice Yenimahalle’de TUĞRA MAKİNA diye bir yere vermişler. Allah cc bizim için sadaka kabul etsin… Alana, verene, arkasında olana, aracılık yapana her zerresi ebediyen bela olsun.” İfadelerini kullandı. O dönemde söz konusu firmanın Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’le ilgisi olduğu ileri sürülmüştü.

ÇETEYE BÖYLE SESLENDİ: ÖRTBAS EDEMEYECEKSİNİZ

Akın İpek, sahibi olduğu Angel’s Otel’e ‘çökülme’ süreciyle ilgili dün de ilginç paylaşımlarda bulundu. Paramount Otel’e çökülme konusunun çok tartışıldığını hatırlatan İpek, şu ifadeleri kullandı: “Her türlü pis iş yapılır” referanslı çete üyeleri… Paramount oteline çökülmesi çok tartışıldı. İlk sahibinin cinayete kurban gitmiş olma iddiası ise dehşet verici… Peki; sahte belge ile kayyım atanan ve TMSF’ye aktarılan Koza İpek grubuna ait Angel’s Otel’de ne oldu? Bilmeyenler için söyleyeyim; Devletten tahsisli arsası yok. Yabancı birinden satın aldım, 30 yıldır bir harabe halinde idi. Hiçbir imar değişikliği istemedim, yaptırmadım.  Ne oldu burada? Angel’s oteli, para ve mal için cinayet işleyen, cani ve yüzsüz çeteyi ortaya çıkaracak; ip ucudur. Koza İpek grubundan nemalanan, para ve mevki sahibi olan her kişi, kurum bu çetenin parçasıdır. Bu dehşet suçları bir an önce örtbas etmek istiyorlar. Asla edilemeyecek.”

Exit mobile version