Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

5 gündür gözaltında tutulan 14 kadın öğrenciye ‘devlete yardımcı ol’ baskısı

5 gündür gözaltında tutulan 14 kadın öğrenciye ‘devlete yardımcı ol’ baskısı


Aralarında ODTÜ’de ve tıpta okuyanların da bulunduğu 14 kadın öğrenci 5 gündür Ankara Emniyeti’nde gözaltında tutuluyor. Aylardır online olarak derslere katılan öğrencilere psikolojik baskı yapıldığı iddia edildi.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 1 Haziran 2021 salı günü gözaltına alınan 14 kadın öğrenci 5 gündür Ankara Emniyeti’nde gözaltında tutuldukları iddia edildi.

 

Bold’un aktardığına göre; aralarında ODTÜ’de ve tıpta okuyan öğrencilerin de bulunduğu öğrencilere psikolojik baskı yapıldığı, ‘devlete yardımcı’ olmazlarsa 14 gün daha Emniyet’te tutulacaklarını dair tehdit edildikleri öğrenildi. Koronavirüs nedeniyle aylardır online olarak derslere katılan öğrencilerden bazılarının çevre illerden alınarak Ankara’ya getirildiği belirtildi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen Gülen Cemaati soruşturmasında, üniversiteler bünyesindeki ‘güncel öğrenci yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları iddia edilen 14 kız öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara TEM Şube Müdürlüğü teknik takipten sonra 1 Haziran’da yaptığı operasyonda öğrencileri gözaltına aldı.

Exit mobile version