Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’dan Peker iddialarına yanıt: ‘Özne ben değilim. Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor’


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HaberTürk kanalında organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla aranan Sedat Peker’in sosyal medyadan yayınladığı videolar ve kendisine yönelttiği ithamları değerlendiriyor.

Habertürk’te Açık ve Net Özel’e konuk olan Soylu, Kübra Par moderatörlüğünde; gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlıyor.

iddiaların odağında olmadığını belirten İçişleri Bakanı, “Özne ben değilim. Türkiye bir operasyona tabi tutuluyor. Hedef Türkiye’dir. (Sedat Peker’in) iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, vesayet ortaya koymaya çalışıyor ve bir sessizlik hakim” dedi.

Özne seçilmesinin sebebini ise Soylu şöyle açıkladı: “Bir, ben hükümetin üyesisiyim. AKP’de görev alıyorum. Yalın kılıç mücadelemize (terörle mücadelemize) devam ediyoruz. (…) Ben çok açık ve net söyliyeyim. Bu operasyonu Türkiye’nin üzerine gelen bir operasyon olarak gördüm. Vatandaş nezdinde ortaya koyduğumuz bu davranışlara karşı bizim kendimizi daha rahat ifade edebileceğimizi anladım ve ortaya çıktım.”

Ayrıntılar geliyor…

Exit mobile version