Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Silivri Cezaevi koronaya teslim oldu, mahpus yakınları endişeli

Silivri Cezaevi koronaya teslim oldu, mahpus yakınları endişeli


Türkiye’de binlerce tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevleri koronavirüse teslim oldu. Korona salgınının vurduğu cezaevlerinin başında gelen Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’ndaki mahpusların sağlık durumları hakkında bilgi alamayan ailelerin endişeleri artarak devam ediyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu 1 No’lu L Tipi Cezaevi’nde yüzlerce tutuklu ve hükümlünün yeni tip koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Karantina gerekçesiyle tutuklu ve hükümlüler ile görüşemeyen aileler, aralarında ağır kronik rahatsızlığı bulunan bir çok hasta mahpusun hayatından endişe ediyor.

Cezaevi yönetiminden doğru ve şeffaf bilgi alamayan aileler, sosyal medyadan yetkililere çağrıda bulunarak acil önlem alınmasını istedi.

Çeşitli nedenlerle 7 kişilik koğuşlarda 44 kişinin kaldığı kaldığı Silivri Cezaevi’nde salgının boyutu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise sessizliğini koruyor.

İletişimin sınırlı olması nedeniyle salgının boyutu hakkında şeffaf ve doğru bilgi alamayan aileler, tahliyeleri çeşitli nedenlerle engellenen hasta mahpusların cezaevinden tabutla çıkmaması için acilen şartlı tahliyesini istedi.

Mahpus yakınlarının sosyal medyadan yaptığı çağrılardan bazıları şöyle:

Exit mobile version