Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sezen Aksu’dan İkizdere tepkisi: Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir

Sezen Aksu’dan İkizdere tepkisi: Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir


Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, İkizdere’deki doğa katliamına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksu, “Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” ifadesini kullandı.

Müzisyen Sezen Sezen Aksu, Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı açılmasına karşı sesini yükseltti.

 

Cengiz İnşaat tarafından yapılacak Rize İyidere Lojistik Liman İnşaatı’nda kullanılmak üzere, İkizdere’deki İskencedere Vadisi’nde yapımına başlanan taş ocağına karşı köylüler günlerdir eylemde. Ancak faaliyetler jandarma eşliğinde sürdürülüyor.

 

Aksu’un kendi internet sitesinden paylaştığı açıklama şöyle: “Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil… Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir.”

 

 

TARKAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

İkizderelilerin mücadelesine sosyal medya hesabından yer veren Tarkan, “Her gün memleketimizin doğasını, toprağını para ve güç uğruna feda edenler; çocuklarımıza, yarınlarımıza miras bırakacağımız güzel memleketimize bu katliamları reva görenler, bir durun artık! Yeter!” diyerek doğa katliamına tepkisini dile getirmişti.

 

Daha sonra Tarkan ikinci kez bir paylaşım yaparak İkizdere halkının yakarışlarına yer vermişti. “İkizdere sahipsiz değildir, İkizdere direniyor, İkizdere taş ocağı olmasın” etiketlerini kullanan Tarkan, İkizdere halkının konuşmalarını ayrı ayrı paylaşmıştı.

Exit mobile version