Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saha karıştı: ‘Peker’le bana tuzak kurdular’ diyen Soylu, Özışık kardeşlerin peşine düştü

Saha karıştı: ‘Peker’le bana tuzak kurdular’ diyen Soylu, Özışık kardeşlerin peşine düştü


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaştığı son videoları ‘tuzak’ olarak niteleyerek İnternethaber’in sahipleri Hadi ve Süleyman Özışık hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Halk TV’ye konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, bir gazetecinin Peker’le Soylu arasında arabuluculuk yaptığını belirtmişti. Sosyal medya Özışık kardeşlerin adı ortaya atılınca Hadi Özışık, Özel’i ‘siyasi namussuzluk’la suçlamış ve “Ne Peker’le ne Soylu’yla böyle bir konuda konuşmam olmadı. Asla ve kat’a” demişti.

‘Son söz’ü Peker söyledi.

Bunun üzerine Peker, Twitter’dan art arda Hadi Özışık’la görüntülü konuştuğu iki video yayınlayarak şunları kaydetmişti: “Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık – Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem. 2) Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!

Süperhaber.tv’ye konuşan Soylu, Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, “Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım. Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı dedi.

Peker’le tanışmadığını, Peker adına kendisine bir ‘arabuluculuk’ ziyaretinin de yapılmadığını ifade eden Soylu, Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüğünü, yakın zamanda bir teması bulunmadığını söyledi.

Kendisine bir ‘kumpas kurulduğunu’ da ifade eden Soylu sözlerine şöyle devam etti: “Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ve Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım. PKK ile terör örgütleri ve çetelerle bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim.

Ne olmuştu?

Peker, örgütüne yönelik Türkiye’de düzenlenen operasyonun ardından, yurt dışındaki evinden video çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başlamıştı. Peker, Yeldana Kaharman’ın ölümü, Bodrum Marina’nın el değiştirmesi ve diğer konularla ilgili çeşitli iddialar dile getirmişti. 4’üncü videosunda ise kendisini “Pislik mafya” diye niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Bana ‘Hakkında dosya hazırlanıyor’ dedi” diye konuşmuştu. Peker, son videosunda her hafta Soylu’nun ‘canını yakacağını’ söyleyip iddialarıyla ilgili elinde delil bulunduğunu da öne sürmüştü.

CHP’li vekil: Soylu, Peker’e ‘jammer’ verdi

Soylu başsavcılıktan Peker’in iddialarının araştırılmasını istedi

Peker 5’nci videoda Soylu’ya seslendi: Her hafta bir kere canını yakacağım

Soylu’ya Alaattin Çakıcı sahip çıktı

Peker’den 4’üncü video: Soylu bana ‘Hakkında dosya hazırlanıyor’ dedi

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek: Savcılar iddiaları araştırmalı

Mehmet Ağar: Korkacak hiçbir şeyim yok

Peker’den üçüncü video: Karakolda milletvekilinin kemiklerini kırdırdım

Sedat Peker AKP’li Ağar’ı işaret etmişti: Başsavcılık Kazak kadının ölümünün neden kovuşturulmadığını açıkladı

Jandarma, Peker’in ‘Kaharman açıklaması’nı yalanladı: Gerçek dışı

AKP’li Tolga Ağar’dan Peker’e yalanlama

Sedat Peker’den ikinci video: AKP’li Tolga Ağar’ı işaret etti

‘Devlet büyükleri’ Sedat Peker’e teminat vermiş: Bana yapılanlar telafi edilecek

‘Sedat Peker’ operasyonu: Gözaltına alınan 49 kişiden 10’u tutuklandı

Sedat Peker’in eşi, evine yapılan polis baskınını anlattı

Exit mobile version