Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Protesto gösterileriyle sarsılan Kolombiya’da yaklaşık 400 kişi kayıp

Protesto gösterileriyle sarsılan Kolombiya'da yaklaşık 400 kişi kayıp


Bazı protestocular polisin yanı sıra sivil kıyafetli kişiler tarafından resmi olmayan yerlere götürülüp işkence gördüklerini anlattı.

Kolombiya’da vergilerin artırılması ve sağlık alanındaki özelleştirme planlarına karşı patlak veren protestolarda ortadan kaybolan 379 kişiye ulaşılamadığı açıklandı.

 

Kolombiya Zorla Kaybetme Çalışma Grubu’nun (MTDF) açıklamasına göre, protestoların başladığı 28 Nisan’dan 5 Mart’a kadar geçen sürede aralarında protestocuların da bulunduğu 471 kişi kayboldu.

 

Daha sonra ortaya çıkan bazı protestocuların polisin yanı sıra sivil kıyafetli kişiler tarafından resmi olmayan yerlere götürülüp burada işkence gördüklerini aktaran MTDF, 379 kişininse hâlâ kayıp olduğunu bildirdi. Açıklamada, “Bazıları spor salonlarında ve özel evlerde sivil kıyafetli kişiler tarafından tutulduklarını anlattı” denildi. Bazı kadınlar da gözaltında tutuldukları sırada cinsel şiddete maruz kaldıklarını öne sürdü.

 

MTDF, hükümete çağrı yaparak ortadan kaybolma vakalarının ve protestolar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerinin araştırılmasını istedi

 

En az 26 kişinin hayatını kaybettiği protestolarda ortadan kaybolan iki kişinin cansız bedenleri, 4 Mayıs bir nehir kenarında bulunmuştu.

Exit mobile version