Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Peker’in Suriye’ye silah sevkiyatına tepkiler: ‘İddialar SADAT’çılar üzerinden Libya’ya da uzanıyor’

Peker’in Suriye’ye silah sevkiyatına tepkiler: ‘İddialar SADAT'çılar üzerinden Libya’ya da uzanıyor'


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye’den Suriye’ye gönderilen silahlarla ilgili açıklamaları tartışma yarattı. 

Peker, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın, MT Grup Yönetim Kurulu Başkanlığı ile BMC Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sancak’ın Beylikdüzü Hadımköy’deki evinde kaldığını söyledi.

 

Peker 8. videoda, “Berat Albayrak nerede biliyor musunuz? Hep arıyorsunuz ya. Murat Sancak’ın evi var Hadımköy Beylikdüzü taraflarında. Orada kalıyor, beraberler” dedi.

 

Peker, Suriye’de ticaret yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı’ndan Metin Kıratlı’ya ‘başvurulması’;  Murat Sancak ve Ramazan Öztürk gibi isimlerden de ‘onay’ alınması gerektiğini belirtti. 

 

MT Grup Yönetim Kurulu Başkanlığı ile BMC Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sancak’dan Peker’e yanıt gecikmedi. Sancak “Berat Albayrak evime hiçbir zaman gelmedi, Suriye’de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı” yanıtını verdi.

 

Peker, SADAT ile ilgiliyse “Suriye’deki Türkmenlere benim adıma gönderilen silahlar, SADAT organizasyonuyla El-Nusracılara gidiyordu” iddiasında bulundu. 

 

SADAT’tan Sedat Peker açıklaması gecikmedi, açıklamada “Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok” iddiası öne sürüldü. 

 

Sedat Peker’in Suriye’yi silah sevkiyatıyla ilgili anlatımları sosyal medyada bir numaralı gündem haline geldi. 

 

Gazeteci Erk Acerer “Bu arada Murat Sancak’a bağlı Ramazan Öztürk’ün BMC Yönetim Kurulu üyesi Talip Öztürk’ün oğlu olduğunu belirtelim. Peker iddiaları Libya’ya da uzanıyor.Hem de BMC’nin kirpileri, diğer damadın İHA’ları ve Arap, Rus medyasının yazdığına göre İHA eğitimi veren SADAT’çılar üzerinden” ifadelerini kullandı. Celal Başlangıç “Peker, doğrudan Saray’ı hedef aldı” derken, Fikri Sağlar “Suriye’de dönen pisliği, pelikancıların istifa ettirdiği Davutoğlu tek tek anlatmalı. Susarak muhalefet olmaz!” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Gazeteci Erk Acarer twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu: 

 

“…Libya’da eğitim veren SADAT personeli bin kişiydi ve lüks otellerde kaldı. Bu arada BM’nin Libya’ya yönelik silah ambargosu unutulmasın. Bu iş Peker’in söylediği gibi sadece kişilere bağlanamaz. Maalesef resmî kurumlar sorumlu olmuştur.


Bir de BMC’nin tank palet fabrikası var tabi. Peker belki de, yılan hikayesine dönen Altay Tank meselesine ve bu Tank için MSB’nin hangi silah firmaları ile ortaklık yaptığına, bu firmaların sahiplerinin kim olduğuna, Suriye’deki işlevlerine de değinir.


Ramazan Öztürk’ün, BMC yönetim kurulu başkanı olan babası Talip Öztürk kumar bağımlısı. 2018’de, Peker ile ortak çalışan Barışerler çetesi, oyun oynadığı kumarhaneyi bastı. Ali Rıza Gültekin isimli iş adamını kafasından vurdu.


Kumar oynayanlar arasında Erdoğan’ın İstanbul’da oturduğu villaları yapan kişinin kardeşi Süleyman Ekran’ın da olduğu belgelidir. Tutanakları bizdedir. Çamur sanılandan daha büyük gibi geldi bana.”

 

Aydın Sezer ise “62 dakika konuştu ama anlattıkları 3 dakikaya sığdı. O üç dakika için değil 62, 620 dakika dinlerim. Zira, beni dış politika analisti yapan Suriye dramıdır… Davutoğlu konuş, konuş ki hepimiz günahlarımızdan arınalım…” ifadelerini kullandı. 

 

Fikri Sağlar “Sedat Peker 8. videosunda Suriye olayına girdi. Davutoğlu, Ağustos 2014-Mayıs 2016 döneminde başbakandı. Olayları iyi bilir. Suriye’de dönen pisliği, pelikancıların istifa ettirdiği Davutoğlu tek tek anlatmalı. Susarak muhalefet olmaz!” dedi.

 

 

Peker’in son videosunda dile getirdiği iddiaları Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, Artı Gerçek yazarı İnci Hekimoğlu ve Artı TV programcısı Erk Acarer, Artı TV’de yayınlanan Aris Nalcı ile Gündem Özel programında değerlendirdi.

 

Celal Başlangıç yaptığı değerlendirmelerde şöyle konuştu:

 

“7’inci videoda Sedat Peker, Saray’ın kapısına dayanmıştı Binali Yıldırım ve oğlu üzerinden. Bu videoda artık Saray’ın içine girdi ve Erdoğan’a doğru yürümekte, 9’uncu video da Erdoğan ile helalleştiği video olacakmış kendi verdiği bilgilere göre.  Peker, doğrudan Saray’ı hedef aldı. İki unsur var bugünkü açıklamalarda. Birincisi El Nusra ve El Kaide’ye gönderilen silahlar ve bu silahların Peker’in gönderdiği yardım malzemelerin arasına SADAT tarafından karıştırılarak gönderildiğini iddia etti. İkincisi Suriye ile yapılan yasadışı ticaret. Bu ticaretin merkezinin Erdoğan’ın oturduğu Beştepe’deki Saray olduğunu iddia etti. Kimmiş bu? Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Merkezi Başkanı Metin Kıratlı. Sonra MT Holding’e geldi bunlar kim Murat Sancak ve Ramazan Öztürk. Çok daha önemli bir şey söyledi, oradan nereye gittiğini söylerken El Nusra’nın iktisat sorumlusu Ebu Abdurrahman’dan geçiyor dedi. Direkt Saray’ın El Nusra ve El Kaide ile bağlantılı ticaret yaptığını söyledi. Nedir bu ticaret? Kaçak ham petrol, çay, şeker, ikinci el araba ticareti… Bu Türkiye’yi riske sokacak bir şeydir. 2012 Ocak ayında kurulmuştu El Nusra. 2012 Aralık ayında ABD El Nusra’yı terör örgütü olarak ilan etmişti. O tarihten itibaren de birçok batılı ülke terör örgütü ilan etti. 2014’te de Türkiye terör örgütü olarak kabul etmişti. Bu gösteriyor ki terör örgütü olarak görülen bir yapıyla Cumhurbaşkanlığı sarayından yönetilen bir ticaretten ve silah kaçakçılığından bahsediyoruz. Bu aynı zamanda MİT tırlarını akla getiriyor. Sedat Peker bu işin içinde MİT’in olmadığını ama SADAT’ın olduğunu dile getirdi. Bu sonucu değiştirmiyor MİT tırları demek ki doğru bir şeymiş Peker’in ifadesiyle. Soylu’ya da değiniyor. Soylu’nun övündüğü sigorta poliçelerinin bütün holdingler ve önemli kuruluşlar tarafından sigorta yaptırıldığını iddia etti. Bu da incelenmesi gereken bir üçüncü nokta. “

 

İnci Hekimoğlu ise Peker’in iddialarına ilişkin şöyle konuştu:

 

“Erdoğan’ı hedef aldığı geçen videoda da belliydi. Yanından ayırmadığı eski başbakanı doğrudan hedef gösterdiğine göre bunları söyleyeceği belliydi. Çok isim ve bağlantı var. Bunların bir kısmı zaten basında sıkça yer almıştır. Can Dündar mesela bu yüzden cezalandırılmıştı. Şunu çok önemli buluyorum; Peker gerçekten akıllı ve zeki bri. Ben doğrusu gemileri yakmış bir bireyden söz ettiğimizi düşünmüyorum. Kendisine daha başka koruma kalkanı oluşturmuş ve belki daha güçlü odaklarla iş birliği yapan bir figür görüyorum karşımda. Şu an var olan Türkiye devletini temsil eden her kim varsa hepsinin kirli çamaşırını iddialar halinde ortaya döken bir adam başka bir kulvara doğru açılmış demektir. Biz bu kulvarın henüz doğu mu yoksa batı mı olduğunu henüz bilmiyoruz. Bunun siyasette karşılığının neresi olduğunu ben anlamış değilim. Anlatılan örgüt ağı içinde şu çok önemli; eğer iddiaları doğruysa 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkarılan Sivil Suçlarda Af Meselesi’nin kendi fikri olduğunu ve bunu Saray’a ilettiğini söylemesi bence artık söylenebilecek her şeyin tükendiği nokta. Bir suç örgütü lideri eğer bu ülkede iktidara yasa çıkarttırıyorsa, artık bir dakika bile bu iktidar bu iddialarla o koltuklarda oturmaya devam edemez. İkincisi çok önemli bir şey daha söyledi. Bir sonraki yayınında Erdoğan ile helalleşeceğini söylerken şunu dedi, ‘Biz çok eskiden tanışıyoruz. Cezaevine girmeden hep yanında olduk’ dedi. Ben yıllar önce bir yazımda şunu konu etmiştim; Fethullah Gülen bir açıklamasında, ‘Biz gerekirse birini hapse sokar mağdur eder, kahraman olarak çıkartırız’ demişti. Umarım Peker bunları da anlatır. Üçüncüsü bir mesaj daha verdi. Soylu’nun çocuk pornosu ile ilgili yaptığı açıklamaya Freud’a atıf yaparak senin canını acıtan bir terapi yapacağım dedi. Bunların başlıkları bile bu ülke kimsenin can güvenliğinin, mal güvenliğinin, geleceğinin kalmadığını gösteriyor. Son olarak da çok önemli bulduğum kısım, ısrarla gençlere sakın sokağa çıkmayın diyor. Aslında bir iç karışıklık çıkartarak belki bir sıkı yönetim ilan edeceği duruma geleceği tahminlerimizi doğrular bir iddia ortaya atıyor. “

 

Sedat Peker’in iddiaları Tuğrul Türkeş’in yıllar önce MİT tırları ile ilgili söylediklerini hatırlattı.

 

Mustafa Hoş “Suriye puzzle’ında tek bir parçayı( kıratlı/sancak/albayrak/öztürk/abdurahman) deşifre etti. asıl işid/petrol/silah kısmı söylemedi. erdoğan’a en net mesajı gönderdi. “hala anlaşabiliriz yoksa anlaşana kadar seni de anlatacağım”. semboller ile de şunları söyledi.” ifadelerini kullandı. 

 

Sedat Peker 8. videosunda Suriye’ye gönderilen silahlar konusunda “Bu MİT tarafından organize edilmiyor, askeriye tarafından da organize edilmiyor. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. O SADAT’ın içerisinde bir ekip tarafından. Bunların hepsini ben kendi paramla alıyorum. Onlar hariç. Onların benimle hiçbir ilgisi yok ama benim adımla gidiyor” sözlerini kullandı. 

 

Exit mobile version