Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MİT, Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırarak Türkiye’ye getirdiğini duyurdu

MİT, Selahaddin Gülen’i Kenya’dan kaçırarak Türkiye’ye getirdiğini duyurdu


3 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan Fethullah Gülen’in akrabası öğretmen Selahaddin Gülen’in MİT tarafından Kenya’dan kaçırılarak Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

Uzun yıllardır yurt dışında öğretmenlik yapan ve 3 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan Selahaddin Gülen’in Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Kenya’dan kaçırılarak Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

 

Fethullah Gülen’in akrabası olan Selahaddin Gülen’in kaçırılarak Türkiye’ye getirildiği haberini Anadolu Ajansı, “, “MİT Başkanlığının operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye’ye getirildi” ifadeleriyle duyurdu.

 

“SUÇU GÜLEN SOYADI TAŞIMASI MI?”

 

Eşinin kaçırılmasıyla ilgili daha önce bir video çağrısı yapan eşi Seriyye Gülen, “Eşim Selahattin Gülen soyadından dolayı mı kaçırıldı?” diye sormuştu.

 

Kenya’da yaşayan öğretmen Seriyye Gülen, 6 ay önce evlendiği ve kendisi gibi öğretmen olan eşi Selahattin Gülen’in kimliği belirsiz kişilerce 3 Mayıs’ta kaçırıldığını duyurmuştu. Genç öğretmen sosyal medyadan yaptığı açıklamada, eşinin sadece Gülen soyadını taşıdığı için kaçırılıp Türkiye’ye götürüldüğünü düşündüğünü açıklamıştı.

 

Kronos’un 20 Mayıs’ta duyurduğu haberde, uzun yıllardır yurt dışında öğretmenlik yapan Selahattin Gülen’den 3 Mayıs’tan bu yana haber alınamadığını duyuran eşi Seriyye Gülen, “Eşimin kaçırıldığını düşünüyorum.” dedi.

 

6 Kasım’dan itibaren Kenya’da yaşadıklarını belirten Seriyye Gülen, şahsi Twitter hesabında yayınladığı videoda eşinin kayıp olduğunu ve kaçırıldığını düşündüğünü ifade etti.

 

Gülen, 3 Kasım’dan bu yana Kenya’da yaşadığını belirterek yeni evlendiği Selahattin Gülen’in uzun yıllardır yurt dışında öğretmenlik yaptığını ve kendisi gibi eşinin de kendi halinde bir hayat sürdüğünü kaydetti.

 

“TÜRKİYE’YE KAÇIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

3 Mayıs’ta eşiyle irtibatının kesildiğini belirten Gülen o günden bu yana çalmadık kapı bırakmadığını, Kenya’daki basın büyük gazetelerin yaşadıklarını haber yaptığını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

 

5 Mayıs tarihi itibarıyla eşinin kaçırılarak Türkiye’ye götürüldüğünü düşündüğünü anlatan Gülen, başlarına bu olayın eşinin Gülen soyadını taşıması sebebiyle geldiğini dile getirdi.

 

“BULUN VE SERBEST BIRAKIN”

 

Videoda yetkililere seslenen Gülen sağlığından endişe ettiği eşinin bir an önce bulunmasını, kaçırıldıysa serbest bırakılmasını istedi.

 

KEMAL GÜLEN: SOYİSMİ NEDENİYLE KAÇIRILDI

 

Fethullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen de Kenya’da öğretmenlik yapan Selahattin Gülen’in soy ismi sebebiyle kaçırıldığı belirtti.

 

KAYNAK: KRONOS

Exit mobile version