Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MİT, eski PKK’linin cenazesini 8 aylık hamile eşine karşılık ailesine teslim etti

MİT, eski PKK'linin cenazesini 8 aylık hamile eşine karşılık ailesine teslim etti


Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de çalıştığı inşaattan düşüp yaşamını yitiren eski PKK’li Atilla Karaoğlan’ın cenazesi, 8 aylık hamile eşinin Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) teslim olması karşılığında ailesine verildi.

Karaoğlan, 2017 yılında PKK’den ayrılarak Erbil’de bir inşaatta çalışmaya başladı. Karaoğlan, 28 Nisan’da şüpheli bir şekilde inşaattan düşüp yaşamını yitirdi.

 

Karaoğlan’ın Diyarbakır’da yaşayan ailesi oğullarının cenazesini almak için Erbil’e gittiğinde MİT adına kendileri ile görüşen KDP’liler “Gelininizi Türk yetkililere verin, cenazeyi alın” dedi.

 

Karaoğlan’ın cenazesi 8 aylık hamile kadının MİT’e teslim olduktan sonra ailesince alınabildi.

 

Mezopotamya Ajansı’na konuşan bir aile üyesi, “1 yıl gibi öce evlenmişler. Eşi D.D. ise bu evlilikten 8 aylık hamileydi. Cenazeyi almak için Erbil’e gittik. Kimse bize yardımcı olmadı. KDP yetkililerinden cenazemizi istedik. KDP’liler bize, ‘Cenazeyi alabilmeniz için Atilla’nın eşini Türk yetkililere teslim etmeniz gerekiyor’ dedi. Biz de D.D.’yi KDP’ye, onlar da Türk yetkililere teslim etti. Bu şekilde gelinimize karşı oğlumuzun cenazesini 3 Mayıs’ta Erbil’den aldık” açıklamasını yaptı.

 

10 gün önce Erbil’de KDP’ye teslim edilen 8 aylık hamile D.D’nin ailesi de kızlarının beş gündür Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu doğruladı. 

 

Öte yandan 3 Mayıs’ta Şırnak’a getirilen Karaoğlan’ın cenazesi için cenaze aracı verildi. Defin işlemi polis ablukası altında gerçekleşti.

Exit mobile version