Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Korkut Eken, ‘devlet stratejisi’ nedeniyle Atilla Peker’i yanına almış

Korkut Eken, ‘devlet stratejisi’ nedeniyle Atilla Peker’i yanına almış


Eski Özel Harekat’çı Korkut Eken, 1996’da Kıbrıs’a giderken organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’i neden yanında götürdüğünü açıkladı: “O günkü devlet stratejisine göre devlet görevlisi yerine ‘eleman’ kullanılıyordu.”

Fotoğraf: Sözcü

Sedat Peker, örgütüne operasyon düzenlenip evinin basılmasından sonra Youtube hesabından video yayınlayarak özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef almaya başlamıştı. Peker, 23 Mayıs’ta yayınladığı 7’nci videosunda 1996’da dönemin içişleri bakanı Mehmet Ağar ve Eken’in talebi üzerine çözüm ve barış yanlısı Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmesi için kardeşi Atilla Peker’i görevlendirdiğini söylemişti.

Aynı gün Muğla’nın Fethiye ilçesinde ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlamasıyla gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Atilla Peker, savcılık ifadesinde, Eken’le birlikte Adalı’yı öldürmek üzere Kıbrıs’a gittiklerini, Eken’in kendisine silah kullanmayı öğrettiğini, Adalı’nın evinin çevresinde keşif yaptıklarını, cinayeti işlemeden geri döndüklerini, Eken’in daha sonra kendisine “Atilla biz Kıbrıs işini hallettik” diyerek Adalı’nın öldürüldüğünü söylediğini anlatmıştı.

Eken ise “Adalı’yı tanımıyorum. Olayın araştırılması için suç duyurusunda bulunacağım” demiş, o dönem Kıbrıs’a artan PKK faaliyetlerini araştırmak için Ağar’ın görevlendirmesiyle gittiğini, yanına Atilla Peker’i de aldığını söylemişti. Eken, devlet görevlisi olmayan Peker’i neden yanına aldığını açıklamamıştı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Eken, bu konuya da ‘açıklık’ getirmeye çalıştı.

Eken, “Neden devlet görevlisi değil de Peker götürüldü” sorusunu şöyle yanıtladı: “Orada PKK ile bir çatışma olursa yanımda birisi olsun istedim. Bu tür olaylarda o günkü devlet stratejisine göre devlet görevlisi yerine ‘eleman’ kullanılıyordu. Tabii aslolan devletin kendi elemanlarını kullanmasıdır. Şimdi aslan gibi arkadaşlar bu işleri yapıyor. Şu anda MİT’in yurt dışı operasyonlarını izliyorum, çok büyük başarılar elde ediliyor. Teknik imkanlar çok. Bize para-pul da vermezlerdi. O zaman örtülü ödeneği harcamayıp seneye aktarmak önemliydi.”

Peker: Bu pazar günü hem bir kolunuzu hem bir bacağınızı kopartacağım

Korkut Eken: Hakkımdaki Adalı iddiasının araştırılmasını isteyeceğim

Atilla Peker: Korkut Eken bana, ‘Hepsini öldürmende mahzur yok’ dedi

Peker’den ‘beklenen’ paylaşım

Gençler Sedat Peker’de ne buldu?

AKP, Peker karşısında neden sessiz?

Peker’den 7’nci video: Artık parça parça değil, kütle kütle koparacağım

Peker’den 6’ncı video: Parça parça koparacağım; konuk oyuncu Demirören

Peker 5’inci videoda Soylu’ya seslendi: Her hafta bir kere canını yakacağım

Peker’den 4’üncü video: Soylu bana ‘Hakkında dosya hazırlanıyor’ dedi

Peker’den üçüncü video: Karakolda milletvekilinin kemiklerini kırdırdım

Sedat Peker’den ikinci video: AKP’li Tolga Ağar’ı işaret etti

‘Devlet büyükleri’ Sedat Peker’e teminat vermiş: Bana yapılanlar telafi edilecek

Exit mobile version