Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de Sanal Kitap Günleri etkinlikleri başlıyor

İzmir’de Sanal Kitap Günleri etkinlikleri başlıyor


İZMİR – İzmir Belediyesi tarafından 28-30 Mayıs arasında düzenlenecek Sanal Kitap Günleri etkinliklerine Marksist sosyolog, filozof ve kültür eleştirmeni Slavoj Zizek ve İngiliz siyasetçi Jeremy Corbyn katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı, İZFAŞ işbirliği, Yayıncılar Kooperatifi ve İstanbul Kitapçısı desteğiyle İzmir Sanal Kitap Günleri’ni düzenlenecek. Kitapseverleri sanal ortamda buluşturacak etkinlik, 28 – 30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Yazarlar ile okurlar www.izmirsanalkitapgunleri.com adresinde buluşacak. Binlerce kitap, birçok yayınevi, önemli yazarlar bu üç günlük süreçte okurlarla bir araya gelecek.  

ZİZEK KATILACAK

Sanal Kitap Günleri’ne ziyaretçiler gün boyunca online söyleşilere canlı olarak katılabilecek. Etkinlik kapsamında Marksist sosyolog, filozof ve kültür eleştirmeni Slavoj Zizek, “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” söyleşisinde Türkiye’den akademisyenler Kurtul Gülenç ve Özgür Emrah Gürel birlikte yer alacak. Filozof Alenka Zupancic ise “Kadın Sorununa Felsefeyle Bakmak” söyleşisine ise Zeynep Talay Turner ve Çiğdem Yazıcı eşlik edecek.

CORBYN DÜNYA SİYASETİNİ YORUMLAYACAK

İngiliz siyasetçi Jeremy Corbyn ilk kez Türkiye’de düzenlenen bir etkinliğe konuk olacak. Corbyn, Hayri Kozanoğlu ve Çiğdem Anad ile “Pandemiyle Derinleşen Küresel Adaletsizlik” söyleşisinde dünya siyasetini yorumlayacak. Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk ise Edebiyat Buluşmaları’nda yazar Erkan Irmak ile birlikte son kitabı Veba Geceleri’ni anlatacak.

Etkinlik kapsamında söyleşilerde Ataol Behramoğlu, Aylin Balboğa, Ayşe Kulin, Birhan Keskin, Ece Temelkuran, Ercan Kesal, Figen Şakacı, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Nermin Bezmen, Sema Kaygusuz, Şükrü Erbaş, Zülfü Livaneli gibi bir çok isim yer alacak.

Söyleşiler ve etkinliklere sosyal medya hesapları ile İzmirTube üzerinden de ulaşılabilecek.

İstanbul Kitapçısı, dijital platform destekçisi olarak İzmir Sanal Kitap Günleri boyunca birçok yayınevinin kitaplarını özel indirimlerle okurlara sunacak. Etkinlik kapsamında imzalı kitaplar da okurlarla buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yurttaşları sanal etkinliğe davet ederek, “Pandemi nedeniyle imza günlerinden, kitap fuarlarından ve söyleşilerden uzak kaldık. Ama özlemini duyduğumuz kitap fuarı günleri geri geliyor. Çok kıymetli yazarlarımızı okurlarımızın evlerine konuk edeceğiz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.

Exit mobile version