Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ordusu ‘Gazze’ye girildi’ açıklamasından geri adım attı

İsrail ordusu ‘Gazze’ye girildi’ açıklamasından geri adım attı


Gazze Şeridi’ne girildiğini duyuran İsrail ordusu çark etti.

İsrail Ordusu yabancı basın sözcüsü, İsrail askerlerinin hava harekatı yürüttüğü Gazze Şeridi’ne ‘girdiğini’ ifade etti. Yazılı açıklamada “Gazze’ye havadan ve karadan saldırıyoruz” denmesi üzerine sözcü AA, Washington Post ve İsrail’in I24 kanalı dahil bazı yabancı basın kuruluşlarına, “İsrail askerleri Gazze’ye girdi” dedi.

 

Sözcülük ise ‘Gazze’ye girildiği’ni belirtmekten kaçınıp yalnızca ‘saldırının sürdüğünü’ ifade etmekle yetindi. AA muhabirine konuşan bir başka sözcü de askerlerin Gazze Şeridi’ne girip girmediğini teyit edemeyeceğini belirterek, “Sadece Gazze Şeridi’ne havadan ve karadan bir saldırı başlatıldığını söyleyebilirim” dedi. Sözcü, daha önceki açıklamada ‘tercüme hatası’ yapıldığını ileri sürdü.

 

Kudüs ve Gazze’deki olaylar

 

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18:00’e kadar süre tanımıştı.

 

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah’tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail’e çok sayıda roket fırlatmıştı.

 

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik ‘Surların Muhafızı’ adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

 

Bayramda da durmayan İsrail saldırılarında 10 Mayıs’tan bu yana 103 kişi öldü, yaralı sayısı da 580.

Exit mobile version