Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail Gazze’ye hava saldırısı düzenledi: 20 kişi hayatını kaybetti

İsrail Gazze’ye hava saldırısı düzenledi: 20 kişi hayatını kaybetti


İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında Kudüs’te yaşanan çatışmalarla devam ediyor. Günün erken saatlerinde, Gazze’den Kudüs’e füze atılması gerekçe gösteren İsrail Gazze’ye hava saldırısı düzenledi.

Diğer yandan Gazze’deki sağlık yetkilileri, bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinde bir patlama yaşandığını duyurdu. Associated Press’in haberine göre, Filistinli yetkililer, Gazze’deki patlamada dokuzu çocuk, yirmi kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail ordusu, Hamas’ın roket saldırılarına misilleme olarak Gazze’deki “askeri hedefleri” vurduğunu, sekiz militanın saldırılarda öldürüldüğünü açıklamıştı. AFP’ye konuşan Hamas kaynakları, İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısında bir Hamas komutanının öldürüldüğünü doğruladı.

Gazze’deki Hamas militanları, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere müdahalesi nedeniyle İsrail’e yönelik roket saldırıları düzenlemişti. İsrail ordusu, Kudüs’te sirenlerin çalmasına neden olan saldırılarda yedi roketin fırlatıldığını duyurdu. Ordu, roketlerden ikisinin hava savunma sistemi “Demir Kubbe” tarafından imha edildiğini, üçününse boş arazilere düştüğünü bildirdi. Diğer roketlerin akıbetı bilinmiyor.

Kontrolü Hamas’ın elinde olan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hava saldırısı sonucunda aralarında çocukların da olduğu dokuz kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, hava saldırısında üç Hamas militanının öldürüldüğünü açıkladı. Conricus, “Gazze’deki askeri hedeflere saldırmaya başladık. Tekrarlıyorum saldırmaya başladık” dedi.

BBC’ye bilgi veren Hamas kaynakları da İzzeddin el Kasım Tugayları komutanlarından Muhammed Abdullah Fayyad’ın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kudüs’te yüzlerce kişi yaralandı

Filistin Kızılayı, çatışmalarda 300’den fazla Filistinlinin yaralandığını açıkladı. İsrail de 20’den fazla polisin yaralandığını duyurdu.

Çatışmalarda Filistinliler İsrail polisine taş attı. İsrail polisi ses bombası, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Çatışmalar Mescid-i Aksa çevresinde yoğunlaşırken, gerginlik zaman zaman cami içerisine de taşındı.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, olayları “planlı bir isyan” olarak tanımladı. Filistin lideri Mahmud Abbas ise Mescid-i Aksa’ya çevresindeki olayları, “uluslararası kamuoyunun önündeki yeni bir sınav” olarak niteledi.

Exit mobile version