AKP rejiminin bütün mallarını hukuksuzca gasp ettiği iş adamı Akın İpek, Koza İpek’in işlettiği Söğüt altın sahasının yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğini anlattı. Buna göre, 5 milyar dolar değerindeki saha, hukuksuzca Koza İpek’ten alınarak sadece 3,5 milyon dolara Gübretaş’a devrediliyor. Skandal bununla da sınırlı kalmıyor; şirketi milyarlarca dolar zarara sokan kayyımlar, doğan zararla ilgili olarak Akın İpek’e dava açmaya hazırlanıyor. Akın İpek, yaşananlara tepkisini, “Üslubum değil, Kusura bakmayın ama; Çüşş..” diyerek gösteriyor.
Sözde ‘f.tö’ soruşturmaları kapsamında binlerce insanın mal varlığına el konuldu, gasp edildi. Koza İpek’in eski patronu iş adamı Akın İpek de bu mağdurlardan biri. Uyduruk gerekçelerle bütün malına mülküne el konuldu. Kardeşi Tekin İpek, hakkında hiçbir somut suç delili olmaksızın 6 yıldır tutuklu. Annesi Melek İpek, yargılandığı sözde mahkemece 20 yıl hapse mahkum edildi. Dosyası istinafta.
KAYYIMLAR YANDAŞ FİRMAYLA TEMASA GEÇİYOR
Akın İpek, gasp edilen şirketlerinin içinin kayyımlar tarafından nasıl boşaltıldığını sosyal medya hesabından bir örnekle anlattı. Akın İpek’in paylaşımlarına göre Koza Altın, 2007 yılında parasını ödeyerek Gübretaş’tan Söğüt sahasını satın alıyor. Söz konusu alanda altın keşfediliyor. Ancak 2015’deki kayyım kararından sonra olan oluyor. Ve kayyımlarla anlaşan Gübretaş, yaklaşık 5 milyar dolar değerindeki altın sahasını sadece 3,5 milyon dolara yeniden alıyor.
Beş Milyar Dolarlık varlık tek kalemde nasıl transfer edilir??? Hikayesi;
Altın sektöründe 300 potansiyel sahadan sadece birisi projeye dönüşür. Koza Altın’nın 2007 de parasını ödeyerek satın aldığı ve yıllarca çalışıp altın keşfettiği Söğüt sahası, keşiften sonra ne oldu???
— Akın İpek (@akinipek01) May 16, 2021
Akın İpek, söz konusu süreci şöyle anlatıyor:
“Beş Milyar Dolarlık varlık tek kalemde nasıl transfer edilir??? Hikayesi;
Altın sektöründe 300 potansiyel sahadan sadece birisi projeye dönüşür. Koza Altın’nın 2007 de parasını ödeyerek satın aldığı ve yıllarca çalışıp altın keşfettiği Söğüt sahası, keşiften sonra ne oldu?
Ekim 2015 yılında, kayyım atanmasına paralel olarak, bir Gübre sanayi olan Gübretaş, Koza Altın ile anlaşmasını fesih ettiğini bildirdi. Bu anlaşma bir kira anlaşması değildi ki fesih edilebilsin…
Anlaşmazlık vardı ise ki, olmasını gerektirecek bir durum yok idi, bu sadece ödenecek ‘satıştan pay’ kısmı ile ilgili olabilirdi… Buna rağmen Koza Altın’ın satın aldığı, Altın keşfettiği ve mülkü olan bir varlık toptan ‘Mahkeme’ kararı ile Gübretaşa devir edildi.
BÜTÜN AVUKATLAR TASFİYE EDİLDİ
Bu peşkeşe ses çıkarabilecek kimse kalmamıştı. Çünkü; Kayyımlar, Koza Altında, Newmont zamanından beri (1989) çalışmakta olan, şirketin tüm üst yönetimini ve tüm avukatlarını tasfiye ettiler…
Gübretaş, sattığı sahayı, altın keşfedilmesinden sonra geri almıştı fakat, bir gübre sanayi şirketinin altın madeni çıkaracak bilgisi, personeli olmayınca, altın madenciliği yapmasına imkan yoktu. Onunda tezgahı kurulmuştu; Yaklaşık 5 Milyar Dolar değerindeki varlığın keşfi, nasıl işleneceği, yıllarca çalışılarak hazırlanmış Koza Altına ait özel bilgiler ve tüm know-how; Koza Altın’nın hiç bir mecburiyeti olmamasına rağmen yaklaşık 3.5 Milyon Dolara Gübretaşa satıldı.
ARSIZLIĞIN BU KADARI!
Yetmedi; Kayyımlar tarafından işten çıkarılan Koza Altın müdürü Semih Demircan da, Gübretaş, Söğüt Altın maden proje müdürü olarak işe başladı. Diğer bazı Koza Personeli ile birlikte elbette…
Bunu şundan anlattım; Kayyımlar, benim 2007 de satın aldığım ve Altın keşfettiğim bir sahayı, tüm know-how ile birlikte başka bir şirkete peşkeş çekmişler. Doğan zararla ilgili olarak bana; Şirketi zarara uğratmaktan dava açacaklarmış…
Üslubum değil, Kusura bakmayın ama; Çüşş..”