Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu: Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor

İmamoğlu: Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor” dedi.

Fotoğraf: Twitter

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde çöken binadaki incelemelerinin ardından basın mensuplarına konuşan İBB başkanı, ‘yıkılan binada can kaybı olmamasının büyük bir şans’ olduğunu belirtti.

Twitter paylaşımında, “Deprem bu şehrin gerçeği, kimsenin böyle bir lüksü yok. Acil işbirliğine ihtiyacımız var” diyen İmamoğlu, gazetecilere şunları aktardı: ‘Bunun siyaseti olmaz. Bunun A, B, C, D partisi olmaz. Hep birlikte ağız birliğiyle bu süreci çözmeliyiz’ diye ifade ediyoruz. Yoksa her kurum elinden geleni yapıyor. Ama bu seferberlik duygusuyla çözülmeli.”

İmamoğlu’nun açıklamasının ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter’dan şunları yazdı: “İBB, İstanbul’daki riskli bölgelerde ücretsiz bina testleri yapmakta, ne yazık ki bazı bina sakinleri de buna izin vermemekte. İBB başkanımız, Zeytinburnu’ndaki açıklamasında bunu kastetmiş ve ikazda bulunmuştur. Uyarı herhangi bir kamu kurumu için değil vatandaşlarımız içindir.”

Zeytinburnu’nda önceden boşaltılan bina çöktü

Exit mobile version