Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP ve DBP’li yöneticilerin evine polis baskını: 49 gözaltı

HDP ve DBP’li yöneticilerin evine polis baskını: 49 gözaltı


Türkiye genelinde birçok ilde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu en az 49 kişi gözaltına alındı.

Adana, Şırnak ve Tunceli’de birçok eve polis tarafından eş zamanlı baskın düzenlendi. Adana’da  Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı habere göre, gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: HDP Adana İl Örgütü yöneticisi Mehmet Yaşık, HDP Seyhan İlçe Örgütü yöneticisi Dindar Aksu, Çukurova TUAYDER yöneticisi Mehmet Tutuş, Cigergun Güven, Hasan Kocaman ve Halil Kocaman.

Cigergun Güven’in evine yapılan baskında polislerin evdekileri yere yatırdığı ve gençleri darbettiği söylendi.

DİYARBAKIR’DA 29 GÖZALTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ise 34 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Diyarbakır, İstanbul, Batman ve Antalya’da yapılan ev baskınlarında en az 29 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Batman Belediyesinin eski Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP Diyarbakır İl Örgütü eski Eş Başkanı Cabbar Leygara, HDP Diyarbakır İl Eş Başkan Vekili İrfan Soner, il yöneticileri Arif Bulut, Newroz Reşitoğlu ve Ramazan Kızıltepe, HDP Bağlar eski İlçe Eş Başkanı Mehmet Atlıhan, Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Mehmet Alaattin Zuğurli ve Yusuf Sökmen, Şahin Tanrıverdi, 81 yaşındaki Kadri Atlı.

Gözaltına alınanların Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü aktarıldı.

Exit mobile version