Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakkari’de asker ateş açtı: Çoban ve bir çocuk vuruldu

Hakkari’de asker ateş açtı: Çoban ve bir çocuk vuruldu


Hakkari’nin Derecik ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu çoban Şahap Şendul (21) ile 17 yaşındaki Celil Ekinci yaralandı. Ekinci’nin daha önce de ağabeyinin askerler tarafından vurulduğu öğrenildi. Jandarmanın ‘uyarı’ ateşi açmadan doğrudan şahısları hedef aldığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan şahıslardan Şendul tedavisinin ardından taburcu edilirken, sırtından vurulan Celil Ekinci’nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre olay Hacı Bey Köyü’nün Derindere (Çemêkurk) mezrasında 18 Mayıs’ta saat 07.20 sularında yaşandı. Sınır hattında kaybettiği hayvanlarını arayan çoban Şahap Şendul ile sigara ticareti yaptığı belirtilen Celil Ekinci’ye askerler tarafından ateş açıldı. ‘Uyarı’ yapılmadan açıldığı iddia edilen ateş sonucu her iki kişi de yaralandı.

Yaralılar, bölgeye gelen yurttaşlar ve yaralıların yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Elinden yaralanan Şendol’un taburcu olduğu öğrenilirken, sırtından vurulan Ekinci’nin tedavisinin halen devam ettiği aktarıldı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, görüntüleri paylaşarak, “Görüntüler yine Derecik’ten, sınır hattında silahsız sivil iki gencimiz askerler tarafından açılan ateşle vuruldu.İmha konseptiyle uyum içinde ilerleyen ve failleri elbirliğiyle koruyarak cesaretlendiren yargıya soruyorum hangi yasalara göre hareket ediyorsunuz,hani yaşam hakkı!” diye konuştu.

Hakkari Baro Başkanı Ergin Canan, “Olayı netleştirmek için Derecik ilçesine gideceğiz. Aileler ve ilçe yetkilileriyle görüşme yaptıktan sonra açıklama yapacağız.” dedi. Ailelerin Hakkari Valiliği’ne ulaştığını ve Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu aracılığıyla çocuklarını getirmek istediklerini söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Samanlı köyünün Çemekûrk (Derindere) mevkiinde, 18/05/2021 tarihinde Celil Ekinci (17) ve Şahap Şendul (21) isimli yurttaşlar güvenlik güçleri tarafından kaçakçı oldukları gerekçesiyle ve uyarıda bulunulmaksızın yaralanmışlardır.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version