Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eski emniyetçi AKP’li vekil, ‘Peker haberi’ nedeniyle AA’ya veryansın etti

Eski emniyetçi AKP’li vekil, ‘Peker haberi’ nedeniyle AA’ya veryansın etti


Eski emniyet genel müdürü AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, adının ‘FETÖ’yle birlikte anıldığı haberden ötürü Anadolu Ajansı’na (AA) veryansın etti.

Fotoğraf: AA

AA, dün ‘Suç örgütü elebaşı Sedat Peker’e ‘DHKP-C tehdidi’ bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi’ başlıklı bir haber geçmişti. Haberdeki belgede, dönemin İstanbul emniyet müdürü Selami Altınok, yardımcısı Mustafa Çalışkan ve o zamanki vali Vasip Şahinin imzasının bulunduğu görülmüştü.


Anadolu Ajansı, ilerleyen saatlerde belgeyi haberden çıkarmıştı.

Altınok, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Son günlerde kamuoyunu meşgul eden şahsın koruma kararına ilişkin haberlerde ve ‘FETÖ izi bulundu’ başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir.

Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir.

Bunun aksine bir ima, iddia ve iftira her iki dünyada da hak ihlali olup iddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur.”

Emniyet müdür yardımcısı: Toplum Soylu’nun açıklamalarından rahatsız

Exit mobile version