Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Esasa geçmeden, avukatlar olmadan tanık ifadeleri alındı

Esasa geçmeden, avukatlar olmadan tanık ifadeleri alındı


Kobani Davası’yla ilgili esasa geçmeden, avukatlar olmadan tanık ifadelerinin alındığı ortaya çıktı. Avukat Nuray Özdoğan, “Esasa ilişkin savunmaya geçmememize rağmen UYAP’a tanık ifadeleri düşüyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanları, MYK üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 2’nci duruşmasının 3’üncü oturumu, avukatların savunmasıyla devam ediyor. Tutuklu yargılanan HDP MYK üyesi Berfin Özgül Köse ve eski milletvekili Emine Beyza Üstün’ün avukatı Nuray Özdoğan, savunma yaptı. Özdoğan, avukatların olmadığı bir duruşmada tanık ifadelerinin alındığını belirtti.

 

Özdoğan, davayla ilgili esasa geçmeden önce tanık ifadelerinin alındığı bilgisini paylaşarak, “Esasa ilişkin işlemlere geçmeden, nasıl olur da tanık ifadeleri alırsınız. Daha esasa ilişkin savunmaya geçmediğimize rağmen UYAP’a tanık ifadeleri düşüyor. Bizim o tanıkları burada görmemiz lazım. Tanıklar dinlenirken nerede, hangi adliyede ifadelerin alındığını bilmek istiyorum. O tanık ifadeleri alındığında, benim orada olup olmayacağıma kendim karar vermek istiyorum. Esasa ilişkin tanık ifadeleri alınıyor” dedi.

Exit mobile version