Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan Kaftancıoğlu’na 500 bin liralık tazminat davası

Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na 500 bin liralık tazminat davası



AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakaret suçlamasıyla CHP İstanbul Milletvekili Canan Kaftancıoğlu’na 500 bin liralık tazminat davası açtı.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine “basın açıklamasıyla hakaret ettiği” iddiasıyla CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 500 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in, İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dava dilekçesinde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrasındaki gösterilere destek verdiği hatırlatıldı.

Dilekçede, “Davalının (Kaftancıoğlu), DHKP-C VE PKK teröristlerine ve destekçilerine destek veren beyanları mevcut iken müvekkilimiz bir basın açıklaması yaparak davalı hakkında birtakım ifadeler de bulunmuş ve buna ilişkin olarak davalının yargılanıp ceza aldığı ve kamunun bilgisi dahilinde olan bir ifade için CHP’nin kendi sitesinde müvekkili hedef alarak Türk milletinin iradesini hiçe saymış ve aleni bir şekilde bunu kamu ile paylaşmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Kaftancıoğlu’nun da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadeler sonrasında, basın açıklaması yaparak dava açacağını ve yasal yollara başvuracağını CHP antettli kağıtla “hakaret ederek haksız fiil eylemini işlediği” öne sürüldü.

Dilekçede, “Yaşadığımız ülkenin yüzde 50 oranından fazla oy olarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanını yok saymak ve işgalci olarak tanımlamak, milletin iradesini yok saymaktır. Her ne kadar demokratik toplumun bir gereksinimi olan ifade özgürlüğü kanunlarla teminat altına alınmış olsa da müvekkilimin kişilik hakkını zedeleyen bahse konu hakaret sınırları aşmaktadır” denildi.

Kaftancıoğlu’nun kullandığı ifadeler gerekçesiyle 500 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması ve cezanın 16 Ocak 2021’den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte alınması talep edildi. 

Exit mobile version