Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ‘darbeci’ dediği Sisi’nin elini sıkmaya hazırlanıyor! Süreci geliştirerek devam edeceğiz

Erdoğan, 'darbeci' dediği Sisi'nin elini sıkmaya hazırlanıyor! Süreci geliştirerek devam edeceğiz



Cuma namazı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’la normalleşme konusunda, “Diyalog sürecini genişleterek sürdüreceğiz” dedi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Camii’nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

AŞI

(Patentlerin kaldırılması tartışması) Bilim tüm insanlığın ortak malıdır, insanlığın sağlığıyla ilgili bir konuda ‘biz ürettik kimseye vermeyiz’ demek doğru değildir. Biz Çin aşısıyla başladık, onun dışında Almanların ürettiği aşıda istifade ediyoruz.

Şimdi de Sputnik aşısı için Putin ile görüşmeler yaptık, oradan da ciddi bir aşı alacağız ve sonra da ortak üretim yapacağız. Yerli aşımızı da inşallah yapacağız, bunları da tüm dünyayla paylaşmaya hazır olduğumuzu söyleyebilirim.

MISIR’LA ‘NORMALLEŞME’

Bizim Mısır halkına yönelik tavrımız çok çok olumludur. Biz düşman kardeşler olarak değil dost olarak Mısır’la olan tarihten gelen birlikteliğimizi yeniden devam ettirme gayretindeyiz.

Mısır halkını, zorla, Yunan halkıyla görmek bizi üzer. Onlarla dayanışma içinde olduklarını görmek bizi üzer. Bunu da daha önceden söylemiştim.

Yeni bir süreç başladı. Önce istihbarat sonra Dışişleri tarafında görüşmeler başladı. Bunu geliştirerek devam edeceğiz.

‘YENİ ANAYASA’ ÇALIŞMALARI

Sayın Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var. Ülkemizin meselesini görüşme imkanı buluyoruz. Yeni anayasa konusunu da görüştük. Hazırlıklarımızı kendileriyle paylaşacağımızı da konuştuk. Onlar hazırlıklarını gönderdiler. Bizim hazırlıklarımız da bitmek üzere, kendilerine takdim edeceğiz. Bunlar üzerinde ortak bir çalışma yapacağız. Muhalefete de takdim edeceğiz, STK’larla da görüşeceğiz. Milletin kabul edeceği bir anayasa çıkarmak istiyoruz.

Exit mobile version