Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ekrem İmamoğlu, film gibi yolsuzluğu tane tane anlattı

Ekrem İmamoğlu, film gibi yolsuzluğu tane tane anlattı


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendilerinden önce KİPTAŞ’ta yapılan yolsuzluğu adım adım anlattı. Buna göre KİPTAŞ’ın yönetim kurulu kararı ile Başakşehir’de almaya karar verdiği bir arsa bir gün sonra ‘uyanık’ bir vatandaş tarafından 11 milyon dolara satın alınıyor. Aynı vatandaş 5 gün sonra o araziyi 47 milyon dolara KİPTAŞ’a satıyor. KİPTAŞ araziye 400 konutluk bir proje yapıyor. Ancak İBB el değiştirip CHP’ye geçince arsanın ‘yeşil alan’ olması kararlaştırılıyor.

YAPMAYIN, BU OLMAZ

Tuzla’da katıldığı yeni sosyal konut projesi açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu, söz konusu süreci şöyle anlatıyor:

“Pazartesi KİPTAŞ yönetim kurulu kararı alıyor. Başakşehir’deki bir arsayı alacak. Bir gün sonra bu arkayı uyanık bir vatandaş satın alıyor. 11 milyon dolara. Cuma günü de KİPTAŞ’a satıyor; 47 milyon dolara. Kim bu uyanık; bunların da kayıtları var. Yönetim Kurulu kararını alan kim, onun da kayıtları var. Bunu alıyoruz (bir önceki yönetim) KİPTAŞ olarak, proje yapıyoruz 300-400 konut. KİPTAŞ’ın önünde de maketi var, sürekli orada duracak. Kaldırmayın dedim. Kocaman bir maket. Biz yönetimi aldıktan bir kaç ay sonra yeşil alan yapalım diye karar alınıyor. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu. Bu olmaz, bunu yapmayın.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, DOSYAYI BAKANLIK ALDI

“Bir işte 400-500 milyon kamu zararı. Soruşturma sürecini başlattık, suç duyurusunda bulunduk. Ancak İçişleri Bakanlığı geldi, ‘bunu siz soruşturamazsınız diyerek dosyayı bizden aldı. Bakalım sonucu ne olacak, merakla bekliyorum.”

Exit mobile version