Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Derdiyoklar Ali’ yaşamını yitirdi

'Derdiyoklar Ali' yaşamını yitirdi


Derdiyoklar grubunun kurucularından Ali Ekber Aydoğan’ın kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi. 

Modern Folk Müziğin yaratıcılarından olan, ürettiği eserlerle, sadece Türkiye ve Almanya’da değil, birçok Avrupa ülkesinde de tanınan, kendi özgün eserlerinin yanı sıra, Arguvan Havaları´nı Batı sazları eşliğinde Avrupa’ya taşıyan,  İtalya´nın popüler bazı sanatçılarının da Arguvan ağzını kendi dilleriyle okumalarını sağlayan Ali Ekber Aydoğan bir süredir Almanya’da tedavi görüyordu. 

Malatyahaber.com’un aktardığına göre, Ali Ekber Aydoğan Almanya’da tedavi gördüğü hastanede kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Uzun yılllar Almanya’da sanat hayatını sürdüren Ali Ekber Aydoğan’ın cenazesinin salı ya da çarşamba günü Malatya’ya getirileceği ve doğduğu Fethiye- Yukarı Tenci Obası’nda toprağa verileceği öğrenildi.

‘DERDİYOKLAR ALİ’

Ali Ekber Aydoğan ve İhsan Güvercin’in kurduğu Derdiyoklar, sahnede atlayıp zıpladıkları performanslarıyla, Disko Folk’un ilk isimlerinden olmalarıyla ve Doğu ezgilerini Batı enstrümanlarıyla çalma tarzını benimsemeleriyle tanınıyor. Pek çok Anadolu Rock grubunun esin kaynağı olan ikili, aynı zamanda milyonlarca satmış türkülerin de esas bestecileri. 

Grubun ve Ali Ekber Aydoğan’ın eserlerini İbrahim Tatlıses, Güler Duman, Belkıs Akkale, Sabahat Akkiraz gibi sanatçılar da pek çok kez seslendirdi.

Aydoğan, Derdiyoklar grubunun diğer sanatçısı İhsan Güvercin ile ilk albümünü 1979 yılında, dönemin en ünlü müzik şirketi Türküola’dan çıkardı; daha sonra kendisi sabit kalarak, Derdiyoklar’ın değişen üyeleri ile birlikte çok sayıda albüme imza attı.

Aydoğan, son olarak 2015 yılında Malatya’ya gelmiş ve Ali Cengiz’in yerel bir kanalda hazırlayıp sunduğu “Türküler Sevdamız” adlı TV Müzik programına katılmıştı.

Exit mobile version