Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Asimilasyona karşı dernek açtılar

Asimilasyona karşı dernek açtılar


ANKARA – Kürtçeye yönelik asimilasyon politikalarına karşı açılan Hüseyingazi Başak Kültür Sanat Derneği, anadil başta olmak üzere birçok konuda eğitim verecek.

 

Ankara’nın Mamak ilçesi Hüseyingazi Mahallesi’nde yaşayan Kürtler, başta dil olmak üzere kendilerine karşı geliştirilen her türlü asimilasyon politikalarına karşı Hüseyingazi Başak Kültür Sanat Derneği’ni kurdu. Kürt dili, kültürü ve sanatına ilişkin eğitimlerin verileceği dernek, mahalle sakinlerinin fikriyle, ortak çaba sonucu kuruldu.

 

Dernek kapsamında yapılacak çalışmaları anlatan dernek yöneticileri, Hüseyingazi Mahallesi’nde yaşayan Kürtlerin başta dil olmak üzere kendi kültür ve sanat faaliyetleriyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

 

ANADİL TEMEL GÖREV 

 

Hüseyingazi Kültür Sanat Derneği Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kürt çocuklarının asimilasyonla karşı karşıya olduklarını, yapacakları dernek çalışmasıyla farkındalık yaratacaklarını belirterek, “‘Çocuklarımıza kendi anadillerinde eğitimi nasıl verebiliriz?’ sorusuyla yola çıktık. Çocuklarımıza Kürtçe dilini öğreterek, daha sonra kültür sanat alanında bağlama, resim dallarında turnuvalar düzenleyerek, bu çalışmalarımızı ilerleteceğiz. Çocuklara anadillerini öğretmek temel görevimizdir” dedi.

 

‘ASİMİLASYONA KARŞI KURULDU’

 

Dernek yöneticisi Eşref Özviran, toplumsal değerleri korumak amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Metropoller farklı bir dünya, farklı bir gezegen. İnsanlar metropollere geldiği zaman toplumsal değerlerini korumakta zorlanıyor. Devletin dayattığı tekçi anlayışa karşı Kürtler olarak sonuna kadar direneceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.

Exit mobile version